Хьон Чун се отказа от турнира Sofia Open в София.

...
Хьон Чун се отказа от турнира Sofia Open в София.
Коментари Харесай

Хьон Чун отпадна от Sofia Open

Хьон Чун се отхвърли от шампионата Sofia Open в София. 21-годишният кореец ще пропусне конкуренцията от категория АТП 250 поради проблемите в стъпалото, които го принудиха да приключи присъединяване си на полуфинала против Роджър Федерер на Откритото състезание на Австралия.

„ Много скърбя да разглася, че се постанова да се отдръпва от шампионата в София. Очаквах с огромно неспокойствие да се завърна още веднъж в България и да играя пред невероятната българска аудитория. Кракът продължава да ме боли доста, ще отнеме повече време да се възстановя ”, сподели Чун в особено послание.

Мястото на Чун в шампионата ще бъде заето от словенеца Блаж Кавчич. Още един азиатски тенисист се отдръпна от Sofia Open, заяви bTV. Това е Йен Хсун Лу от Тайван, който ще бъде сменен от тунизиеца Малек Джазири.

Чун бе предстоящ с неспокойствие в България след феноменалното си показване на Australian Open. По пътя към историческото първо класиране на кореец на полуфинал на шампионата, той победи Данийл Медведев, Александър Зверев и Новак Джокович. 

Отсъствието на Чун ще бъде още един огромен удар за уредниците на шампионата в София. В събота първенецът от 2017 година Григор Димитров разгласи, че присъединяване му е под въпрос поради трамва в рамото, получена по време на Откритото състезание на Австралия.

При възможен отвод на международният номер 4, най-известните имена на Sofia Open ще са Жил Мюлер (Люксембург), третата ракета на Франция Адриан Манарино и финалистът в София от 2016 година Виктор Троицки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР