Хватката на властта около частните лотарии на бизнесмена Васил Божков

...
Хватката на властта около частните лотарии на бизнесмена Васил Божков
Коментари Харесай

Премиерът: Нищо не се национализира, отнема се лиценз за неплащане на стотици милиони

Хватката на властта към частните лотарии на предприемача Васил Божков се стяга с всеки минал ден. След като в сряда финансовата ревизия изнесе предварителни данни, че лотариите са икономисали минимум 210 млн. лева такси за хазарт за 5 години, в четвъртък министър председателят Бойко Борисов предизвести, че може да се стигне до лишаване на лицензи, което е допустимо и по настоящия закон.

Междувременно, депутатите от ГЕРБ също се задвижиха. Очаква се Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание още през днешния ден да прегледа законопроекта на Валери Симеонов за въвеждане на държавен монопол в тотото и
лотариите.

Министерството на финансите пък към този момент е готово с проектозакон за обещаните промени в комисията по
хазарта, които ще я създадат едноличен орган на мястото на сегашната 5-членна институция. Новото ведомство ще се назовава Национална организация за хазарт.

В началото на държавното съвещание Бойко Борисов обясни, че това, което се разисква за частните
лотарии, не е национализация, а лишаване на лиценз, в случай че се потвърдят подозренията за неплащане на стотици милиони такси към страната.

" Думите за одържавяване и национализация са надълбоко погрешни, само че когато страната дава лиценз на компании да упражняват бизнес и те би трябвало да заплащат такси, а те не го вършат, се взима лицензът и нищо друго ", съобщи Борисов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР