Хвърлят се в дворовете някакви взривни устройства. Нощта мина спокойно,

...
Хвърлят се в дворовете някакви взривни устройства. Нощта мина спокойно,
Коментари Харесай

Лариса Савченко от Бердянск: Стрелят в Киев и Харков. Много райони са без ток и отопление

Хвърлят се в дворовете някакви взривни устройства. Нощта мина умерено, само че през вчерашния ден войските, които се бяха изтеглили от града, обсаждат Бердянск, има постове, военни влизат в дворове. Засега имаме ток. Пиша описи с хора, които желаят да се изтеглят, предавам ги на България. Имам доста поръчки от майки с деца, които са изплашени, седят от първия ден в укритията, всички се тормозят като има бойци с оръжие, доста е рисково ", съобщи в " Денят стартира " Лариса Савченко, началник на българското учебно заведение в Бердянск.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1502
По думите ѝ всички би трябвало да схващат, че по пътя могат да пострадат повече в сравнение с у дома.

" Стрелят в Киев, в Харков. Много региони са без ток и отопление ", добави Лариса Савченко.

Българските жители, които се намират на територията на Украйна и желаят да бъдат евакуирани, могат да осъществят връзка и с дирекция " Ситуационния център " на Министерство на външните работи на Република България посредством имейл адрес: [email protected].

Сънародниците ни би трябвало да дават следната информация:

- Три имена;

- Телефон за връзка;

- Местонахождение (населено място и адрес);

- Вид на българския документ за идентичност, с който разполагат.

При потребност от подпомагане българските жители в Украйна могат да се обръщат към:

1. Българското посолство в Киев на следните телефонни номера: +380 44 235 4389; +380 44 235 2202, както и на дежурни телефонни номера в извънработно време: +380 44 246 7237, +380 44 246 7672,

2. Генералното консулство в Одеса на следните телефонни номера: +380 48 7466 554; +380 48 746 65 58; +380 48 746 63 75, както и на дежурен телефон за незабавни случаи в извънработно време: +380 68 293 0048.

3. Сигнали могат да се подават и на имейл адресите на задачите ни в Украйна: [email protected]; [email protected].

При влизане в България българските жители би трябвало да показват български документ за идентичност – персонална карата или паспорт. Българските жители даже и с изтекли персонални документи ще бъдат пропускани свободно през КПП-та на страната ни.

Украинските жители, притежатели на биометрични паспорти, влизат и обитават на територията на Европейски Съюз (т.е. и в България) без виза за интервал до 90 дни на всеки 6 месеца. В случай, че не имат биометричен паспорт, то тогава виза се изисква.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР