Хванатият с допинг 90-годишен американски колоездач Карл Гроув е бил

...
Хванатият с допинг 90-годишен американски колоездач Карл Гроув е бил
Коментари Харесай

Хванатият с допинг 90-годишен колоездач бил проверяван шест пъти

 90-годишен колоездач е заловен с допинг
Хванатият с допинг 90-годишен американски колоездач Карл Гроув е бил проверяван шест от 2012 година насам, като пробите му са били чисти.

Гроув беше заловен със неразрешените субстанции тренболон и кломифен, като тестът му е била взета на 11 юли м.г. след слагането на международен връх във възрастовата му група на националния шампионат на Съединени американски щати. Резултатът му е бил анулиран макар обясненията, че анаболния стероид е попаднал в организма му посредством потреблението на месо.

" По устав ревизираме за допинг всеки, който сложи международен връх, с цел да бъде прието достижението за постоянно. Може да е ревизира, че той е бил тестван след всяка корекция на върховото достижение или шест пъти от 2012 година насам.

Причината постоянно е била тази - нов международен връх. Разбира се, казусът може да те накара да се хванеш за главата. Това е удостоверение, че системата би трябвало да се промени. Не би трябвало да се стига до санкции и отменяне на резултати при дребни превишения на дозата, получена от нечисти храни, вода или предписани медикаменти.

Борим се за това в Световната антидопингова организация ", разяснява шефът на американската антидопингова организация Травис Тайгарт.

Той е удовлетворен, че поради възрастта на Гроув казусът се раздуха и отвън колоездачните среди, което може да докара до полемика и позитивна смяна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР