Хванаха близо 200 кг хероин в ТИР с плочки На

...
Хванаха близо 200 кг хероин в ТИР с плочки На
Коментари Харесай

Хванаха близо 200 кг хероин в ТИР с плочки

Хванаха близо 200 кг хероин в ТИР с плочки На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " заловиха над 190 кг хероин , транспортиран в товарен автомобил с фаянсови плочки . Дрогата е открита благодарение на подготвено куче . Заловеното количество хероин е рекордно за 2018 година , като цената му се пресмята на над 12 млн. лева , стана ясно на брифинг на Агенция " Митници ", Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.
 
Акцията , при която е арестувано голямото опиат, е интернационална и продължава и все още . Задържан е водачът на товарния автомобил - 61-годишен турчин.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи старши комисар Младен Маринов изясни пред Дарик, че заради това, че акцията е в партньорство със службите в Турция и в южната ни съседка тече следствие, не може да се даде доста съответна информация.
 
Маринов п охвали сътрудниците си и удостовери, че подготвено куче е разкрило хероина, укрит във фабрично пакетирано лепило за теракот. Избран е метод, по който да се изключи опцията с механически средства да бъде открит опиатът, сподели Маринов. Задържан е турският жител, който е карал ТИР-а, а в Окръжната прокуратура в Хасково е формирано досъдебно произвеждане, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.-->
 
На въпрос дали в границите на тази интернационална интервенция се чакат още арести , старши комисар Маринов позволи, че най-вероятно на територия на партньорската страна ще има и други арестувани . Маринов сподели, че не може да даде повече детайлности все още.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР