Хванах един рак от политиката. Кярът ми беше това, дори

...
Хванах един рак от политиката. Кярът ми беше това, дори
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Не вярвам, че днес Бойко Борисов ми е приятел

Хванах един рак от политиката. Кярът ми беше това, даже претърпях куп унижения в нея
Липсваше ми истина в политиката, само че желаех нещо да оставя. Аз съм мечтател - простак и съм сложен за управление. Хората там идват страхливи

Отидох в политиката като мечтател, само че през 2009 година това беше един различен ГЕРБ. Отказах третия мандат на Борисов рано сутринта, а на обяд закарах Боил Банов да се кълне. След това отидох да бъда народен представител, тъй като Борисов ме попита желая ли Пловдив област - на мен ми беше все едно къде - мен хората ме обичат. Аз постоянно съм бил доста предан човек. Турчин стане ли ти другар, не си гледай гърба. Аз бях другар на Бойко Борисов, даже загърбвах грешките му, тъй като това е вид хигиена на морала към другарството. Но най-после се оказва, че единствено ти си бил предан. Днес Бойко Борисов нямам доверие да ми е другар, той си има други другари, само че да е жив и здрав.

Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният народен представител Вежди Рашидов и по тематиката добави:

" Няма потребност да ми се обажда към този момент. Мъжете се обаждат. Аз бих се обадил. Но да е жив и здрав. Американското посолство щом е споделило аз ще се отдръпва. Не може, нас ни ръководят нашите другари от Америка. Когато бях министър при мен пристигна американската посланичка и аз тогава си разреших да й кажа, че " Америка за България " прави такава политика, че разделя българското общество на две и в случай че всички си заравяте главата и единствено аз го виждам - доста зле. Вече няма да подвигна телефона, няма да се върна, срокът за позвънявания мина. Има една човешка болежка от измяната. Ако инцидентен човек те обиди, подминаваш го и го забравяш. Но другарството е години инвестиция, обич, религия, доверие, преданост - всички човешки добродетелни качества. Да те съобщи другар, на който си бил лоялен до дупка, е мъчително ".

" Хванах един рак от политиката. Кярът ми беше това, даже претърпях куп унижения в самата политика. Не знам по какъв начин ги изтърпях. Аз работя с истината. А свободата е всичко това, което можеш да кажеш, да мислиш нагледно, чувствено, почтено и откровено. Тази истина в политиката ми липсваше. Но желаех нещо да оставя. Аз съм мечтател - простак и съм сложен за управление. Хората там идват страхливи ", сподели Вежди Рашидов.

По повод скандалната имитация на Рашидов, направена в пленарната зала в почивката, само че при включени микрофони: Всички (нецензурна дума) се разсъниха да се сетят, че преди 15 години са изнасилвани, той съобщи, че не съжалява за думите си.

" Ние си скриваме главите зад думите, които нямат друго определение за хора, които за облаги и за ползи вършат секс. Не скърбя за думите си, тъй като това е истината. Ще поема за истината всичко и се отдръпнах отвред. Нашият народ желае някой да му дрънка нелепости и е благополучен. А истината? Истината не можеш да я държиш в рамки ", добави той. 

" В ателието се усещам в свои води. Целият ми живот е ателие. То е като риболова - то е това нещо, което като хвърлиш въдицата, вторачваш се в една запушалка, нито знаеш какво има под или над водата. Мозъкът ти стопира да мисли числа, хора, адреси, телефони. Компютърът си почива. Като вляза тук и спирам да мисля за друго, а по-късно усещам хубава отмалялост ", сподели още Вежди Рашидов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР