ХУЙЕ, Руанда (AP) — Мотиките на копачите остъргват кафявата почва,

...
ХУЙЕ, Руанда (AP) — Мотиките на копачите остъргват кафявата почва,
Коментари Харесай

Нови масови гробове в Руанда разкриват пукнатини в усилията за помирение, 30 години след геноцида

ХУЙЕ, Руанда (AP) — Мотиките на копачите остъргват кафявата почва, търсейки — и постоянно намирайки — фрагменти от човешки кости. След това дамите избърсват частите кост с ръце, до момента в който другите гледат в тържествено безмълвие.

Копаенето продължава, сцена, която стана прекомерно позната в зелен регион на селска южна Руанда, където откриването през октомври на човешки остатъци на мястото на къща в градеж провокира ново търсене на нова маса гробове, за които се счита, че съдържат жертви на геноцида през 1994 година против тутси в Руанда.

През месеците по-късно управляващите в Руанда споделят, че останките на минимум 1000 души са били открити в тази фермерска общественост в региона Huye, изненадващо огромен брой след три десетилетия старания на държавното управление да даде достолепие на жертвите на геноцида погребения.

Докато Руанда се готви да означи 30-ата годишнина от геноцида идната седмица, продължаващите откривания на всеобщи гробове са блестящо увещание освен за решимостта на страната да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР