Хумористичната сатира на нацизма Заекът Джоджо (Jojo Rabbit) на режисьора

...
Хумористичната сатира на нацизма Заекът Джоджо (Jojo Rabbit) на режисьора
Коментари Харесай

Сатира на нацизма взе голямата награда на филмовия фестивал в Торонто

Хумористичната ирония на нацизма " Заекът Джоджо " (Jojo Rabbit) на режисьора Тайка Уайтити беше определен от публиката на фестивала в Торонто за най-хубав филм, заяви Би Би Си. С това заглавието непосредствено се трансформира в един от вероятните кандидати за премия " Оскар ". В минали години оценката са получавали филми като " Зелената книга ", " Ла Ла ленд ", " 12 години в иго " и " Беднякът милионер ".

В лентата, чието деяние се развива в Германия по време на Втората международна война, младо момче открива, че майка му крие еврейско момиче в дома им. То се обръща за помощ към въображаемия си другар Адолф Хитлер, в чийто облик се превъплъщава самият Уайтити. В заглавието вземат участие Скарлет Йохансон и Сам Рокуел, а в основната роля на момчето влиза Роман Грифин Дейвис.

Първоначално Уайтити не е възнамерявал да играе в личния си филм. Дотам се е стигнало, откакто се е оказало извънредно мъчно да откри артист, който да влезе в ролята на Хитлер. " Повечето хора напряко се влюбиха в сюжета ", споделя той пред " Холивуд рипортър ". " Мисля, че беше малко мъчно за тях да схванат дали това е добър ход за кариерата им и аз тотално мога да ги схвана. Кой би желал да се види на афиш като Адолф Хитлер? "

Последните седем кино лентата, вземали премията на публиката в Торонто, или са получавали, или са били номинирани за " Оскар " в най-престижната категория - за най-хубав филм. Именно това трансформира премията в една от най-важните за Съединени американски щати. Тя се дефинира посредством гласоподаване онлайн на феновете на фестивала, макар че уредниците по този начин и не разкриват по какъв метод се калкулира резултатът.

Тайка Уайтити е с на половина маорски и на половина еврейски генезис. Други негови филми са историята за супергероя на " Марвел " от 2017 година " Тор: Рагнарок ", както и по-старите " Лов на диви хора ", " Момче " и " Какво вършим в сенките ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР