Хуморът може да бъде лекарство и срещу агресията, каза днес

...
Хуморът може да бъде лекарство и срещу агресията, каза днес
Коментари Харесай

Хуморът може да бъде лекарство срещу агресията, смята Михаил Вешим

Хуморът може да бъде лекарство и против експанзията, сподели през днешния ден във Варна писателят и сценарист Михаил Вешим. Той взе присъединяване в полемика, отдадена на експанзията, киното и хуманността, извършена в границите на 17-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравните филми.

Хуморът и експанзията са противоположни, уточни Вешим. По думите му едното е просветеност, другото - дивотия. Според него, в случай че се увеличи интелигентността на обществото, ще изчезне и арогантността. Това несъмнено в никакъв случай няма да се случи напълно, само че най-малко може да понижим експанзията до търпими равнища, сподели Вешим.

Необходимо е образование на публиката, добави сценаристът. Според него сега малкия екран не дава доста интелигентни образци за шоу. Вешим изрази страдание, че в театрите също има рецесия и вместо публиката да мисли и да се "издига ", режисьорите и актьорите слизат при нея. Публиката е повредена, тя се смее на обикновени неща, защото с цел да схваща остроумието, е нужен културен слой, уточни Вешим.

Писателят сподели още, че за жал образованието към този момент също не е аршин за просветеност. Има доста образовани, с по пет дипломи простаци, тъй че това не е гаранция, уточни Вешим. По думите му по-скоро би трябвало да се работи интензивно за повишение културата на децата, като това би трябвало да е главно задача на родителите, а освен на учебното заведение.

Всеки би трябвало да поставя старания да опълчва интелигентността на експанзията в своята област, уточни писателят. По думите му неговите старания са в творбите му да няма цинизми и вулгаризми. Хуморът не е това, той е заостреност на мозъка, има си място и за пиперливи вицове, само че това не е малкия екран, заключи Вешим.

В днешно време ползите на разнообразни сили зачертават хуманизма и човеколюбието, добави журналистът Емил Спахийски. По думите му обществото е по този начин залято от отрицателна информация, че с цел да се сложи някакъв сериозен въпрос като отношението към бедните, към неравнопоставените, публицистите от време на време би трябвало да търсят някаква сензация, с цел да привлекат вниманието.

Това че някой политик е нападателен, не значи че не би трябвало да бъде отразяван от медиите, бе позицията на Спахийски. По думите му даже е по-добре прожекторите да бъдат ориентирани тъкмо към него, с цел да види обществото и да реши дали да го избере още веднъж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР