Хуманоиден робот и 108 ученици от цялата страна започнаха първите

...
Хуманоиден робот и 108 ученици от цялата страна започнаха първите
Коментари Харесай

Първият учебен ден в училището за програмиране и иновации в Бургас

Хуманоиден робот и 108 възпитаници от цялата страна започнаха първите си образователни занятия в първата Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас. „ Приложно програмиране “ и „ Програмно обезпечаване “ са двете специалности в учебното заведение за високотехнологични фрагменти в IT промишлеността, за които за по-малко от година беше основан високотехнологичен комплекс от обособени здания и необятен двор.

Бургас

В деня на откриването учениците дружно с двата хуманоидни робота Пепър и Арти влязоха в класните стаи. 120-сантиметровите роботи разпознават човешки страсти, слушат, жестикулират и могат да бъдат програмирани да приказват на 15 разнообразни езика. Целта е хуманоидът да развива своите функционалности, с помощта на учениците.
Атанас Бурмов - възпитаник: Ние ще го програмираме като станем по-големи, ще го учим де се движи, да приказва и да прави всякакви дейности.Илия Маринов - възпитаник: Влязох тук, тъй като желая да стана програмист и имам вяра, че това е най-хубавата специалност, желая да остана в България.
Учениците ще се образоват посредством най-съвременно цифровизирано образователно наличие, създадено от най-хубавите софтуерни компании в света. Освен това наложително ще се учи британски език.
Йорданка Николова - преподавател по британски: Показах образователните запаси по британски език, които ще бъдат комбиниране сред хартиените разновидности на учебниците, с които ще работим, и цифровите запаси, които децата ще употребяват освен в клас, само че и при самоподготовка.
В учебното настоятелство вземат участие изпълнителни шефове на едни от най-големите софтуерни компании в страната. Според Станимир Николов няма IT компания в страната, която да не търси експерти.
Станимир Николов - шеф на „ ЕПАМ СИСТЕМС “ за България: Всяка от нашите компании има лични начинания по какъв начин да развива фрагментите, само че въпреки всичко ни би трябвало една база, откъдето да стартираме и мисля, че това дава една доста добра база за това нещо.Димитрина Тодорова, шеф: Място, където експерти им оказват помощ и ги поучават какво да изберат за бъдещите си специалности.
Още в деня на откриването на учебното заведение учениците поличиха и първата си поръчка от Община Бургас.
Димитър Николов-кмет: Мобилно приложение във връзка с контрола на замърсяването и още едно мобилно приложение за градския превоз.
Близо два милиона лв. е инвестицията за модерното учебно заведение за образованието на бъдещите компютърните експерти, които след завършването си ще получават интернационален документ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР