Хуманитарното прекратяване на огъня в Украйна не изглежда възможно в

...
Хуманитарното прекратяване на огъня в Украйна не изглежда възможно в
Коментари Харесай

Гутериш: Прекратяване на огъня в Украйна в момента не е възможно

Хуманитарното преустановяване на огъня в Украйна не наподобява допустимо сега, сподели през днешния ден генералният секретар на Организация на обединените нации, Антониу Гутериш, цитира Агенция Ройтерс.

От началото на април, ръководителят на филантропичните служби на Организация на обединените нации, Мартин Грифитс, посети Русия и Украйна, с цел да види дали може да бъде контрактувано филантропично помирение.

„ В сегашния миг световното преустановяване на огъня в Украйна не наподобява допустимо “, сподели Гутериш пред кореспонденти.

Откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, хиляди бяха убити, а Организация на обединените нации заяви, че към 11 милиона украинци - повече от една четвърт от популацията - са напуснали домовете си. Повече от 4 милиона от тези хора са напуснали Украйна.

„ Има доста неща, които могат да се създадат, с цел да се подсигурява евакуация на цивилни “, сподели Гутериш.

Той сподели, че Организацията на обединените народи е направила оферти до Русия да " сплоти страните и да ръководи " филантропичен достъп, локално преустановяване на огъня и евакуация на цивилни. Допълни, че Организация на обединените нации чака отговор от Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР