Хуманитарните агенции на ООН са дълбоко обезпокоени от съобщенията за

...
Хуманитарните агенции на ООН са дълбоко обезпокоени от съобщенията за
Коментари Харесай

ООН е обезпокоена от цивилните жертви в Ракка

Хуманитарните организации на Организация на обединените нации са надълбоко обезпокоени от известията за гибелта на десетки мирни поданици в сирийския град Рака след въздушни удари на интернационалната коалиция, ръководена от Съединени американски щати.
Тава съобщи в централата на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик, представителят на генералния секретар на Организация на обединените нации. По думите последните седмици е получена информация за десетки убити и ранени цивилни лица. Той напомни, че в града, следен от терористичната организация „ Ислямска страна “, са останали 25 000 души. Дюжарик прикани всички страни спора в Сирия да вземат всички ограничения за отбрана на мирните поданици и обектите на гражданската инфраструктура, добавя БГНЕС.
По-рано през днешния ден сирийската организация САНА заяви, че вследствие на ударите на интернационалната коалиция през последното денонощие са починали 78 мирни поданици. От ударите са разрушени жилищни здания и обекти на инфраструктурата.
Коалицията оказва поддръжка на арабско-кюрдските формирования от " Силите на демократична Сирия ", които водят боеве с екстремистите по улиците на Рака. По данни на телевизия „ Ал Арабия “ предходната седмица Съединени американски щати и съдружниците нанесоха против Рака над 250 удара.
Щурмът против административния център на едноименната провинция стартира на 6 юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР