Хуманитарната помощ, която САЩ изпратиха на Венецуела, е троянски кон.

...
Хуманитарната помощ, която САЩ изпратиха на Венецуела, е троянски кон.
Коментари Харесай

Боливия обяви US помощта за Венецуела за троянски кон

Хуманитарната помощ, която Съединени американски щати изпратиха на Венецуела, е троянски кон. Това разгласи боливийският президент Ево Моралес, представен от РИА " Новости ".

В " Туитър ", той прикани останалите страни в района да се държат " приятелски " и да защитят суверенитета на Венецуела.

Както е известно, Моралес е прочут съдружник на Мадуро и критик на Съединени американски щати.

Самият президент Николас Мадуро разгласи, че няма да допусне помощта в страната. Той упрекна Съединени американски щати, че са ощетили с милиарди долари страната му и в този момент оферират " трохи ".
 Сблъсъци по границата с Бразилия, Венецуела разположи танкове
Сблъсъци по границата с Бразилия, Венецуела разположи танкове

Една жена е убита и други към 10 души са ранени

Президентът на Венецуела Николас Мадуро подреди да се затвори границата с Бразилия , защото водачи на опозицията възнамеряват да вкарат задгранична филантропична помощ от три прилежащи страни.

Ситуацията във Венецуела се изостри, откакто Хуан Гуайдо се разгласи за президент на 23 януари , към две седмици след началото на втория мандат на Мадуро, който завоюва президентските избори през 2018 година

Гуайдо разгласи, че помощта ще дойде в страната на 23 февруари и прикани армията да не държи личния си народ като пленник.

Гуайдо беше приет за президент от множеството страни от Европейски Съюз и от Латинска Америка, както и от Съединени американски щати, до момента в който Русия, Китай, Турция, Мексико и други не престават да поддържат Николас Мадуро като законен президент.

Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати стоят зад Гуайдо и осъди Мадуро за социалистическата политика на неговото държавно управление.

Lamentamos que la Ayuda Humanitaria quiera ser utilizada como “caballo de Troya ” en #Venezuela, para invadir y provocar una guerra. Los hermanos latinoamericanos no podemos ser cómplices de una intervención militar. Defender a Venezuela es defender la soberanía de #AméricaLatina.
— Evo Morales Ayma (@evoespueblo) 22 февруари 2019 година
Припомняме, че България също бе забъркана в скандал, откакто опозиционен народен представител разкри, че Мадуро се е опитал да изнесе и в нашата страна държавни активи. Министерство на външните работи заяви, че не разполага с такава информация.

Позицията на страната ни пък скара управляващите. С решение на министрите от кабинета " Борисов-3 " българското държавно управление призна Хуан Гуайдо за краткотрайно изпълняващ функционалностите на президент на Венецуела. Преди това президентът Румен Радев изиска да не се намесваме във вътрешните работи на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР