Хуманитарната криза в Ивицата Газа се задълбочава. От началото на

...
Хуманитарната криза в Ивицата Газа се задълбочава. От началото на
Коментари Харесай

Хуманитарната криза в Ивицата Газа се задълбочава. Израелски дипломат отказа среща с Гутериш

Хуманитарната рецесия в Ивицата Газа се задълбочава. От началото на войната бяха позволени едвам три конвоя с филантропична помощ за цивилното население. Камионите транспортират храна, вода и лекарства, само че все още Газа не е получила доставки на гориво. Липсата му и решението на Израел да приключи подаването на електричество към палестинската територия в първия ден на ескалацията, стават причина от ден на ден лечебни заведения да не могат да действат обикновено.

Междувременно израелските въоръжени сили обявиха, че техни изтребители са поразили военна инфраструктура на сирийската войска и ракетни установки рано тази заран, съобщи Ройтерс. Израелските сили разясниха, че дейностите им са в отговор на изстреляни ракети от територията на Сирия против Израел.

Вчера вечерта скандал беляза Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Израелският външен министър Ели Коен анулира срещата си с генералния секретар Антонио Гутериш. Причина за това стана изявление на Гутериш, че дейностите на Израел в Газа са нарушаване на интернационалното филантропично право.

„ Важно да се признае, че нападенията на „ Хамас “ не се случиха във вакуум. Палестинският народ беше подложен на 56 години задушаваща окупация “, сподели в речта си генералният секретар на Организация на обединените нации.

Външният министър на Израел Ели Коен отхвърли апелите му за преустановяване на огъня и дефинира терористичната формация като „ новите нацисти “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР