Хулио Чиапета е уважаван аржентински журналист - редактор на спортното

...
Хулио Чиапета е уважаван аржентински журналист - редактор на спортното
Коментари Харесай

Журналистът, съобщил за смъртта на Марадона: Беше новина, която не исках да публикувам

Хулио Чиапета е почитан аржентински публицист - редактор на спортното наличие във вестник Clarin. Имал е достойнството да интервюира над 40 пъти футболната легенда Диего Армандо Марадона. Миналата сряда обаче Чиапета е претрупан с най-тежката задача в дългата си кариера. Задача, при която опитът се сблъсква с страстите - да заяви на света, че Дон Диего е умрял.

Журналистът показа пред испанския " Марка ", че нямал сили да напише публикацията, а единствено предал информацията на сътрудниците си. Затова и материалът останал без създател.

" Отне ми половин час, с цел да пусна новината. Всъщност не можех да напиша нито ред. Колегите ми разгласиха публикацията, аз си бях у дома. Затова и не се подписах... Трябваше ми удостоверение от две места преди да обявим. Новината стигна до сътрудника Мариано Верина, който получи малко известие малко по-късно гласящо " той е мъртъв ". След това се свързах и с непосредствен на Диего, който също удостовери. ", споделя Чиапета.

" Веднага щом публикувахме новината, паднах на колене и си поплаках самичък пред компютъра. През седмицата бях писал, че Диего е в меланхолия. Знаех, че не е добре. В сряда започнахме работа рано, а следобед пристигна известие " Хулио, Диего е получил инфаркт ". Няма да споделям от кого. Пазя източниците си, те са скъпи. Публикувал съм новината към два часа след гибелта на Марадона. "

" Според източника ми, Диего станал от леглото, по-късно се върнал в него и получил сърдечния удар. Но нямам доверие, че е било по този начин. Мисля, че е умрял през нощта, в съня си. Легнал към 23:00 ч. във вторник и не се събудил повече. Племенникът му Джони е последният, който го е видял жив. "

" Знам, че здравната сестра разгласи, че Марадона е бил безсънен към 06:00 ч. в сряда, само че са я предиздвикали да излъже - призна. Лекарите се грижеха за него 24/7, на смени. Но нямаше дефибрилатор в дома на Диего. Това коства ли ви се обикновено? Особено, когато става дума за пациент със сърдечни проблеми и интервенция... Д-р Леополдо Луке е в окото на бурята. Има лекари, които не стопират да приказват, че Марадона щеше да е още жив, в случай че беше в болница. Но и Диего бе огромен дебелоглав... "

" Аз трябваше да уведомя света за кончината на Марадона, само че животът ми няма да се промени. Роден съм да бъда публицист и подобен ще си умра. Все още съм потрес и ми е болно. Няма да стана по-голям поради тази вест, която не ми се искаше да оповестявам. Получих похвали, в това число от основния редактор Рикардо Киршбаум, както и от отдел " Човешки запаси ". Получих и най-малко 150 известия - множеството са предложения за изявление, само че има и няколко от близки до Марадона. ", описа Чиапета.
View this post on Instagram
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР