Хулен Лопетеги е уволнен като селекционер на националния отбор на

...
Хулен Лопетеги е уволнен като селекционер на националния отбор на
Коментари Харесай

Шок преди Световното! Испания остана без треньор

Хулен Лопетеги е уволнен като селекционер на националния тим на Испания единствено два дни преди първия мач на тима на международното състезание против Португалия. Постът на бъдещия треньор на Реал (Мадрид) не беше спасен дори след намесата на водачите на тима.

Според „ Радио Марка “ Серхио Рамос и Андрес Иниеста са водили делегация на среща с президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес, с цел да упорстват босът да се откаже от решението си да уволни Лопетеги. Шефът обаче е бил неотстъпчив, написа Блиц.

Испанските медии настояват, че Рубиалес се е почувствал предаден, откакто едвам след идването си в Русия и малко преди началото на международното състезание е научил, че селекционерът на националния тим е водил договаряния с Реал (Мадрид) и ще застане отпред на „ белия балет “ след Мондиал 2018. Самият Лопетеги го е уведомил едвам пет минути преди формалното известие от " Сантяго Бернабеу ".

„ Бяхме принудени да прекратим контракта си с Лопетеги. Той беше превъзходен треньор на националния тим, само че не мога да приема сходно държание. Играчите желаеха да оставя треньора до края на международното състезание, само че решението въпреки всичко е на футболната федерация “, разгласи Луис Рубиалес.

Както е известно, 51-годишният някогашен вратар на Реал (Мадрид) и Барселона пое испанските национали след Евро 2016. Той води отбора в общо 20 мача, в които не позволи нито една загуба – 14 победи и 6 равенства. Любопитното е, че единствено преди 21 дни беше подписан нов контракт сред Федерацията иЛопетеги, съгласно който баскът трябваше да остане отпред на „ алените фурии “ до 2020 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР