Художниците от Кърджали Хари и Пенка Атанасови откриват във Варна

...
Художниците от Кърджали Хари и Пенка Атанасови откриват във Варна
Коментари Харесай

Тандем в изкуството и живота открива изложба акварел във Варна

Художниците от Кърджали Хари и Пенка Атанасови откриват във Варна своята галерия с акварели „ Духовна връзка “, научи Moreto.net. Това лято Хари Атанасов стана притежател на Награда за портрет на Второто интернационално триенале „ Духът на акварела “ във Варна.

Озарението, което струи от прегръдката на обичано създание, пролетно зарево, изяществото на маслиновите клончета – това са част от сюжетите в изложбата, която ще се открие в Ателие „ Георги Велчев “, филиал на Градската художествена галерия-Варна, на 6 ноември от 18 ч.

Постоянен фамилен и креативен дует, Атанасови черпят ентусиазъм от чистата религия и силата на Родопите. За Варна са избрали произведения от разнообразни свои цикли: чанове, българки, средиземноморски сюжети, реминисценции от Ирландия. А също – знаци на християнството, претворени в облици и светлина.

Хари и Пенка Атанасови са приключили живопис във Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “. Двамата работят в разнообразни направления: преподават, основават първата частна изложба в Кърджали, провеждат пленери и арт работилници.

Със съидейници основават профилираното учебно заведение по изкуства в Кърджали, където преподават. Той е и основен редактор на вестник „ Духовна светлина “. Работят главно в региона на живописта, рисунката и илюстрацията. Автори са на редица изложения у нас, в Австрия, Швейцария, Унгария, Литва, Индонезия, Съединени американски щати. През 2016-2018 година вземат участие в интернационалните акварелни изложения н IWS /Международно акварелно общество/ в Еквадор, Косово, Албания, Италия, Словакия и други /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР