Художници рисуват слънчогледи по останките от изгорели коли в Ирпин,

...
Художници рисуват слънчогледи по останките от изгорели коли в Ирпин,
Коментари Харесай

Слънчогледи върху руините: Художници с благородна кауза в Украйна СНИМКИ

Художници рисуват слънчогледи по останките от изгорели коли в Ирпин, разрушени в резултат на нашествието в Украйна.

В групата има създатели от Украйна и Съединени американски щати, които възнамеряват да продадат цифрови NFT-та от творбите си в мрежата, а със събраните средства да финансират украински актьори, възстановителни планове и други дела.

Колите са събрани от Ирпин, покрайнините на Киев, както и от мост, погубен от Украйна, с цел да възпре напредването на съветските танкове. Това разкрива Трек Кели, художник от Лос Анджелис.

Местните управляващи са одобрили провеждането на плана и са удостоверили, че в рисуваните коли не е умрял никой.

Двойка, която имала един от колите, благодарила на художниците, че трансформират унищожените машини в нещо по-красиво. Други хора обаче считат, че е прекомерно скоро за сходни планове - до момента в който Украйна още се бори против съветските елементи.

“Спомените са прекомерно пресни”, споделя Юлия Залюбовска, която избягала към Франция при започване на конхликта, само че се е върнала в Украйна.

Кели и Олена Янко – украински художници участващи в плана, приемамт терзанията на някои свои сънародници, само че се надяват депото, на което са изложени изрисуваните коли да стане място за размисъл.

“Има хора, които считат, че танцуваме върху гробовете на умрелите”, споделя Янко. “Но желаеме да покажем, че животът ще продължи, че ще спечелим войната... без значение дали с четка, или оръжие”, добавя той.

Други украински градове към този момент са предложили повърхност за още от необикновените творби на изкуството. Колите са изрисувани със слънчогледи – националното цвете на Украйна.

Превод: GlasNews.bg

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР