Художникът Венцислав Пирянков, който превърна стените на селските къщи в

...
Художникът Венцислав Пирянков, който превърна стените на селските къщи в
Коментари Харесай

След Старо Железаре Пирянков изрисува и Тел Авив

Художникът Венцислав Пирянков, който трансформира стените на селските къщи в Старо Железаре в арт изложба, измайстори неповторими фрески в израелския град Тел Авив.

Уличните рисунки се намират в Яфа, най-стария квартал на града, и още веднъж препращат към локалното общество в границите на настоящите събития. Яфа е характерно място – от една страна през годините кварталът е бил обект на жестоки исторически разногласия, от друга е знак на толерантността и неповторимо разбъркване на културите. 

Картината е продължение на последната творба на Пирянков – „ Боен клуб “ в университета в полския град Познан, която беше основана от новия артистичен колектив на художника – MZS – Млади, Талантливи, Сексапилни (Młodzi Zdolni Seksowni). В Тел Авив художникът е пресъздал паметна фигура за жителите на Израел -  първият министър-председател Давид Бен-Гурион, който е застанал на главата си и държи земята с крайници.

Изборът на позата не е инцидентен – той идва от известната фотография на политика, на която той прави челна стойка на плажа. За жителите на Израел, Бен-Гурион е алегорична фигура, изключително при настоящата несигурна политическа обстановка. Основното обръщение на плана е „ Подгответе се светът ви да се обърне с главата надолу “.

На прилежащата стена е изрисуван и най-известния портрет на Бен-Гурион, а до него е откъс от известна ария на Майкъл Джексън, който гласи „ Излекувайте света и го направете по-добро място “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР