Художникът от Банкя Стоян Мирчев направи дарение по повод Деня

...
Художникът от Банкя Стоян Мирчев направи дарение по повод Деня
Коментари Харесай

Художник от Банкя дари скулптура

Художникът от Банкя Стоян Мирчев направи подаяние във връзка Деня на будителите статуя на птица под надпис „ Полетът на сърцето”. Замисълът на създателя на творбата е бездънен и кондензиран с доста символика. Погледнато откъм входа на парк „ Ротонда”, в рисунъка на птицата се вписва сърце – алюзия за Банкя като амбулатория на сърца – в дословен и метафоричен смисъл. На откриването Стоян Мирчев разкри и различен собствен план: че птицата, знак на придвижване, се връща да гнезди постоянно там, където е родена. Това кореспондира със обстановката в модерна България и тази птица е покана към излезлите да се завърнат вкъщи.
Кметът Рангел Марков и общинският консултант Анна Стойкова поздравиха художника и му благодариха и за друго негово подаяние, направено за Банкя предходната година – изваяния на животни, наслада и веселба за най-малките в парк „ Кестените”.
Щедростта на Стоян Мирчев не свършва дотук. Той има намерение още да благотвори за Банкя и да одухотворява пространството й с още свои произведения, което ще рече, че възрожденският дух в Банкя е жив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР