Художникът Геракси Гераксиев от Асеновград изрисува последните щрихи от земния

...
Художникът Геракси Гераксиев от Асеновград изрисува последните щрихи от земния
Коментари Харесай

Асеновград потъна в траур: Внезапно едва на 49 г си отиде Геракси Гераксиев

Художникът Геракси Гераксиев от Асеновград изрисува последните линии от земния си път. С кончината му си отиде един огромен създател и обичан от всички човек. Талантът му остава вечен. Неговата изключителна заложба ще продължи да влияе и вълнува хората напред в годините, написа asenovgrav.bg. Изкуството му ще бъде безконечен спомен за всички асеновградчани. Творбите му завещават на Асеновград ентусиазъм и скъпо завещание. Геракси Гераксиев бе почтен, заслужен, положителен, набожен, а от творбите му постоянно струеше благополучие, цвят, бляскавост и светлина.
Талантливият художник е роден през 1974 година в Асеновград. Член е на Дружеството на пловдивските художници, „ Ново арт общество “ – Асеновград и Сдружение „ Творци “ – Асеновград. Има осъществени 3 независими изложения и доста участия в планове.
„ Времето не е нито топло, нито студено. Ограничено е за всеки от нас. Затова всеки момент е скъп. За дума, за мисъл, за любов, за жест… С горест разбирам, че си е отишъл Геракси Гераксиев – асеновградски създател, член на Дружество на Пловдивските художници, с осъществени 3 независими изложения и многочислени участия в съвместени арт планове. Асеновград осиротя и скърби, тъй като прекомерно рано загуби неподражаема персона, с неповторим почерк в творчеството си. Геракси Гераксиев от през днешния ден ще рисува с небесната палитра, а тук, за нас остават неговите следа и цвят. Съболезнования на брачната половинка му Ваня Гераксиева – почитан общински чиновник, на околните и на приятелите му “, написа в страницата си във Фейсбук кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР