Художникът, автор на новия портрет на краля, казва, че езикът

...
Художникът, автор на новия портрет на краля, казва, че езикът
Коментари Харесай

Художникът на портрета на крал Чарлз смята, че не всички ще харесат огнената картина

Художникът, създател на новия портрет на краля, споделя, че езикът на тялото на Чарлз се е трансформирал, откакто е бил коронясан за монарх - и признава, че не всеки може да хареса " огнената " му картина.

Първият формален портрет на краля е поръчан през 2020 година в чест на 50-годишния празник на тогавашния принц на Уелс като член на The Drapers' Company.

King Charles' portrait painter Jonathan Yeo admits not everyone will like the 'fiery' painting - and says monarch made no mention of his cancer diagnosis during their sitting
— Daily Mail Online (@MailOnline)
Известният художник Джонатан Йео прави четири сесии в продължение на няколко години, като стартира, когато Негово Величество е принц на Уелс през юни 2021 година в Хайгроув, а по-късно в Кларънс Хаус.

Говорейки за рисуването на Чарлз преди и след възкачването му на трона, Йео сподели: " Когато той стана крал по средата на рисуването, това в прочут смисъл я направи по-интересна. Успях да видя смяната в езика на тялото. Понякога се приказва за тези неща метафорично, само че да видиш очевидно по какъв начин някой пораства и се усеща по-удобно в себе си е в действителност забавно. “

Йео също по този начин споделя, че не е знаел за диагнозата рак на краля по време на последната има среща за картината. Тя се е състояла през ноември 2023 година в Кларънс Хаус.

Говорейки за това по какъв начин ще бъде признат портретът, той сподели: " Винаги има хора, които не са съгласни с теб за това по какъв начин да рисуваш тези неща. Хората може да не са съгласни с метода, по който съм го направил, само че той е малко по-различен от другите кралски портрети, които съм виждал. “

Йео сподели, че яркочервените цветове са част от това, като изясни: " Играех си с концепцията за мистицизъм. Все още имаме вяра в концепцията, че кралското семейство е малко по-различно от нас по някакъв метод " .

King Charles recently revealed his first official portrait since his coronation. The portrait is by Jonathan Yeo.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР