Художникът“ Ai-Da ще представи творбите си за първи път през

...
Художникът“ Ai-Da ще представи творбите си за първи път през
Коментари Харесай

Човекоподобен робот умее да рисува

„ Художникът “ Ai-Da ще показа творбите си за първи път през май

Роботите на Engineered Arts скоро ще могат да рисуват като човек (снимка: Engineered Arts)

Собственик на английска художествена изложба има нестандарта концепция за привличане на гости. Айдан Мелер има намерение да употребява човекоподобен робот, кадърен да рисува – като художник, с молив в ръка.

Роботът носи името Ai-Da, обещано му в чест на британската математичка и пионер в програмирането Ада Лъвлейс. Предполага се, че умната машина ще може да поддържа връзка с аудиторията на натурален език.
още по тематиката
Камери, вградени в очите на робота, ще разпознават човешките черти, а специфични устройства ще имитират придвижванията на лицевите мускули, които роботът вижда у хората.

Към момента е конструирана единствено главата на робота, само че основателите на Ai-Da от „ Engineered Arts “ в графство Корнуол работят интензивно по тялото на Ai-Da, което ще може да показва „ изразителни придвижвания “.

Очаква се човекоподобният робот да показа първата си галерия „ Unsecured Futures “ през май тази година в университета Оксфорд, заяви Ройтерс. По-късно, през ноември, ще бъдат показани произведения от Ai-Da в Лондон.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР