Художник от Стара Загора прекарва година и половина в затвора

...
Художник от Стара Загора прекарва година и половина в затвора
Коментари Харесай

Художник прекара година и половина в затвора заради хранителна добавка


Художник от Стара Загора прекарва година и половина в пандиза поради владеене на вещество, което се оказва… хранителна добавка, заяви NOVA. Извършилите първичния тест обаче установяват, че то е композиция от амфетамин, метаамфетамин, кокаин и хероин.
Михаил не помни момента на ареста си напълно тъкмо, тъй като бил пийнал. Прекарва зад решетките цели три месеца преди да се срещне с обещания му още първоначално длъжностен юрист.
Впоследствие наема собствен. Именно той се усъмнява в експертизата и по този начин веществото, което Михаил купува от аптека, е изпратено за още един разбор в Института по криминология в София. Оказало се, че става дума за вещество, което се употребява за хранителна добавка - употребява се в храни и медикаменти, чието владеене не е нелегално и се продава в аптеките.
Когато е арестуван, у Михаил е открито и малко количество марихуана – 0,2 гр. Затова в този момент желаят да го съдят наново.
Освен това, магистратите към този момент са разпоредили пострадалият да заплати разноските по делото в размер на 2300 лв., в които влиза и цената на неверната експертиза. Наложена му е и санкция от 500 лв. за владеене на канабис.
Адвокатът ще апелира, а клиентът му е твърдо решен да съди България. И броени дни след излизането си на независимост Михаил си купил билет за Англия. Възнамерява да заживее и работи там, тъй като се опасява, че у нас може отново да го арестуват „ за една торба цимент”.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР