Художник-дърворезбар от Великотърновско си направи мотокар от скрап. Самоделката прилича

...
Художник-дърворезбар от Великотърновско си направи мотокар от скрап. Самоделката прилича
Коментари Харесай

Мотокар от скрап: Дърворезбар създаде подемна подемна машина

Художник-дърворезбар от Великотърновско си направи мотокар от скрап. Самоделката наподобява на модел от азбучник и може да придвижва товари с тегло до 2 тона. Мариана Трифонова ни среща с неговия откривател.

32-годишният Данислав Добрев живее в село Ресен, увлича се по дървото още като дете. По-късно учи за художник. Страстта подплатява в компетентност Изящно изкуство. „ Работя и камък, работя и метал, само че дървото е пристрастеност за мен. То излъчва един уют, една топлота излъчва”, споделя мъжът.
Снимка: btvnovinite.bg

За да вдъхне живот на пън с размерите на индустриален комин, не му стига единствено въображение. Трябва и подемна техника. Затова Данислав взема решение да си помогне самичък. От части желязо и купища ненужни детайли – спретва първо шасито на мотокара, до момента в който моделът му е още утопичен.

„ Цялото шаси е от скрап. Стари автомобилни елементи, джанти, такива от остарели коли. Това е част от доста остаряла железопътна релса, цялото шаси. Това е остарял мост мисля, че от бус беше”, сподели Данислав.
Снимка: btvnovinite.bg

Нищото се трансформира в нещо след година твърдоглав труд. Машината задвижил с хрумвания от другари. Мотокарът работи на ток, само че генератор избавя при по-дълги дистанции.

Заводския тип на мотокара се добавя от клаксон и светлини. Преди да го разноски из селото, предстоят още козметични намеси, признава изобретателят и пресмята, че изобретението му коства към 3000 лева, плюс всекидневния труд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР