Художественият център Pinacoteca Agnelli се намира на последния етаж на

...
Художественият център Pinacoteca Agnelli се намира на последния етаж на
Коментари Харесай

Писта на покрива на бивш автозавод в Торино се превърна в парк

Художественият център Pinacoteca Agnelli се намира на последния етаж на Lingotto - една от най-разпознаваемите здания в Торино.

Бившата автомобилна фабрика на Fiat, която затвори порти през 1982 година, разполага с автомобилна писта на покрива, където в миналото са тествани возилата на италианската компания.

Четири десетилетия по-късно тестовата писта има ново предопределение.

Художественият център на семейство Аниели започва самодейността La Pista 500 - обществено пространство за изкуство, което заема повече от километър от остарялата автомагистрала на покрива.

Около 40 000 зелени растения споделят пространството с изложения навън, които към този момент са налични за обществеността. Произведения на Шилпа Гупта, Луиз Лоулър, Вали Експорт и Кали Спунър са част от възобновена стратегия, която се стреми да извади на напред във времето работата на дамите художници.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от professione architetto (@professionearchitetto)

„ Идеята в действителност стартира с писта и превръщането ѝ в парк. Откакто отвори порти през 2002 година, Pinacoteca Agnelli, която се финансира от Fiat, има главната задача да показа част от уважаваната частна сбирка на починалия създател на Fiat Джовани и брачната половинка му Марела Аниели “, споделя президентът на Pinacoteca Agnelli Гиневра Елкан, представен от електронното издание Art Net.

И тримата внуци на Джовани и Марела, в това число и наследникът на Fiat Джон Елкан, са в борда на музея, председателствайки впечатляващата сбирка от творби на изкуството на фамилията. Тя включва творби на Джакомо Бала, Анри Матис и Пабло Пикасо.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от érato | Italia + mediterraneo (@eratomediterraneo)

Освен да прегледат изложбите, всеки понеделник посетителите ще имат опция да покарат електрически Fiat 500 на част от историческата писта на покрива на постройката.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР