Художествени творби - картина (рисунка), пластика (макет от хартия, метал,

...
Художествени творби - картина (рисунка), пластика (макет от хартия, метал,
Коментари Харесай

Конкурс, посветен на прилепите, организират от Зелени Балкани 

Художествени произведения - картина (рисунка), пластика (макет от хартия, метал, текстил, пластмаса, рециклирани материали и др.), книжовен текст (проза или стих) или цифров артикул (видео), отдадени на прилепите, чакат от Зелени Балкани за конкурс до 8 септември. 
С него неправителствената организация желае да възбуди любознанието на младите създатели към прилепите, посредством който да открият нов и трогателен свят, изпълнен с непознати създания.
" За жал в множеството случаи сме си построили неправилна визия за тях. Прилепите са тайнствени и непознати създания, които постоянно са вълнували и вдъхновявали хората ", изясняват уредниците.
Стари гори, ливади, реки са най-важните места за запазване на прилепите и се опазват в най-голямата в света екологична мрежа Натура 2000.
Те чакат музи и хрумвания, пресъздаващи света на прилепите, с които да покажат хубостта им и техните местообитания, с които младите създатели да вземат участие в състезанието.
Той ще се организира в няколко категории произведения: рисунка във формат по желание, пластика - вид макет, литературна творба - стихотворение или прозаичност (максимум 2 страници формат А4), и цифрово изкуство - малко видеоклипче или анимация до 2 минути.
Участниците са разграничени в две възрастови: сред 7 и 13 години и сред 14 и 18 години, които могат да се включат в конкуренцията с до 3 произведения във всяка категория.
Творбите би трябвало да се изпратят до 8 септември 2020 година на адрес: Стара Загора, ул. " Стара планина " 9 или на имейл [email protected] като се посочат двете имена на участника, години, адрес и телефонен номер за връзка. Онези, които изпращат творбите си по имейл да чакат удостоверение от организаторитен, единствено по този начин ще са сигурни, че са получени. 
Ето и членовете на журито, което ще прави оценка творбите. Милена Радева, родена в София, с  бакалавърска и магистърска степен от Националната художествена академия (НХА), компетентност „ Книга и печатна графика “. От студентка се увлича по илюстрацията на детски книги и се насочва в създаването на авторски планове. Започва работа като илюстратор на свободна процедура с създатели и издатели от Съединени американски щати, Канада, Австралия, Норвегия, Англия, Сингапур и България. Илюстратор е на над 150 книги в целия свят и е създател на картинната книга „ Приятели “. Тя ще прави оценка творбите в категория " рисунка ".
 Скулпторът Илия Бояров е роден през 1987 година в София. Завършил е компетентност " Метал " в Националната гимназия по пластични изкуства “Св. Лука ” и същата компетентност в НХА. ационалната художествена Академия. Работи с клиенти от България, Италия, Англия и Съединени американски щати., негови произведения са благосъстоятелност на художествените галерии в София, Велико Търново и Ахтопол и редица частни сбирки. Оценител е в категория " пластика ".
Родената през 1982 година в Смолян Петя Кокудева и ма магистърска степен по „ Творческо писане “. Работи като текстописец в интернационална рекламна организация. Интересите й са в областта на детската литература - занимава се с драматургия за куклен спектакъл и е един от посланиците на „ Забавното лятно четене “. „ Лулу “ е дебютната й книга, която печели Специалната премия на националния конкурс за дебютна литература „ Южна пролет “ (2012). Следва „ Малки същества “ от 2014 година Тя ще прави оценка участницитет в категорията " литературни произведения ". Собственикът на УЕБРИКС СТУДИО, което предлага цялостна гама от уеб услуги на български и задгранични клиенти, Юлиян Муравеев ще е оценител в категория " цифрово изкуство ". 
Всички участници ще получат грамота за присъединяване, а отличилите се в съответната възрастова група и категория ще получат награди. За 1-во място - тениска с прилеп, канче и бъфче, осведомителни материали, за 2-ро място - канче и бъфче на Зелени Балкани, осведомителни материали, за 3-то място - канче на Зелени Балкани, осведомителни материали
Победителите ще бъдат поканени да вземат участие в нощите на прилепите, а всички произведения ще бъдат оповестени в уеб страницата на организацията, на уеб страницата на план Натура 2000 в България - Нови Хоризонти и на фейсбук страницата на Зелени Балкани, и ще бъдат показани по време на акцията „ Нощ на прилепите “ в България в над 10 града. Най-добрите цифрови произведения ще бъдат предавани на стената на Държавна опера - Стара Загора благодарение на проектор. 
Извън конкурсната част Зелени Балкани кани и професионални създатели, въодушевени от тайнствения свят на прилепите, да вземат участие в самодейността, със лични произведения, в своя жанр и род, с които да поддържат организацията като дават за потребностите й за осведомителните акции за прилепите, с което ще разшири „ своята прилепна общественост “ и ще спомогнат за опазването им. 
Повече за състезанието тук. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР