Художествената галерия в Добрич откри изложба-конкурс на тема "Моето лято

...
Художествената галерия в Добрич откри изложба-конкурс на тема "Моето лято
Коментари Харесай

Деца твориха на тема Моето лято в галерията

Художествената изложба в Добрич откри изложба-конкурс на тематика "Моето лято в галерията ". В нея са показани 122 от общо 313 произведения на дребните художници, рисувани през летните месеци в "Работилница за въображение ". За поредна година вратите й бяха необятно отворени за децата, които обичат в свободното си време да се допират до света на изобразителното изкуство.
Заниманията бяха обединени от няколко водещи тематики: запознаване на децата с сбирката на галерията, показване на значими творби от историята на изобразителното изкуство (Египет, Месопотамия) и тяхното пресъздаване в рисунки, колажи и пластики.
По мотив 55-годишнина на Художествената изложба в Добрич децата се срещнаха с историята на културната институцията и създателите, свързали името си с нея. На откриването бяха връчени награди на отличилите се дребни художници в състезанието. Журито награди следните деца в двете възрастови групи: 6-9 година - Иванина Парзулова, Каан Васфи, Ивона Смокова. Поощрителни награди взеха Никола Маринов, Елена Целяшка и Добрин Донев. Възрастова група: 10-14 година - Илайда Васфи, Хаял Рахми, Християна Радулеску. Поощрителни награди получиха Дария Христова, Веселина Коемджиева и Йоана Ангелова, научи ДУМА от екипа на ХГ в Добрич.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР