Художествена галерия Владимир Димитров – Майстора“ представя избрани творби от

...
Художествена галерия Владимир Димитров – Майстора“ представя избрани творби от
Коментари Харесай

Избрани творби от колекцията на акад. Чавдар Славов

Художествена изложба „ Владимир Димитров – Майстора “ показва определени произведения от сбирката на акад. Чавдар Славов. Изложбата се открива на 1 юни 2023 година от 18:00 ч.

Колекционирането на изкуство, трансформирало се в пристрастеност, нормално е резултат на неподправена обич към изкуството, каквато е водила акад. Чавдар Славов през към този момент 40-годишния му път на колекционер. Тази активност нормално не допуска гласност, даже я отбягва, само че доктор Славов с ненаситност ни позволява в това свое персонално пространство, с цел да съпреживеем с него насладата от до момента с красивото.

Акад. Чавдар Славов, дмн, е уролог по компетентност, член на Постоянния комитет на Световната здравна организация (СЗО) за Европа и интернационален член на Световната, Европейската и Американската урологични асоциации.

Роден е през 1953 година в София. Почетен жител е на Кюстендил. Животът му протича в тясно другарство с художници и хора от артистичните кръгове. Определя себе си като познавач на изобразителното изкуство. Началото на целенасочената си колекционерска активност слага през 1985 година

В сбирката на доктор Чавдар Славов участват 62 творби на известни създатели, доста от които показани с някои от най-значимите си достижения. Сред разнообразието на произведения от разнообразни жанрове, стилове и техники стоят имената както на класици в българското изкуство, по този начин и на модерни художници.Изложбата е резултат на една вътрешна нужда, прераснала във безрезервно посвещаване на изкуството.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР