Хубавото време все по-осезаемо настъпва. Месец май е - усеща

...
Хубавото време все по-осезаемо настъпва. Месец май е - усеща
Коментари Харесай

Местата, които да посетим през месец май

Хубавото време все по-осезаемо настава. Месец май е - усеща се топлината на слънчевия лъч и хубостта на разцъфналата природа. Светът се приготвя да навлезе в същинското лято, което примамва със златисти плажни линии или мъчно покорими върхове на високи планини и хълмове...

Но за какво да чакаме лятото. И пролетният май е прелестно време, в което умерено да се отправим на път. Дори и да не е отдалечен, даже да е само за ден-два. Защото местата, които може да посетим по това време на годината, става известно, са доста. И всяко може да изненада с хубост и обаяние.

Сицилия

Най-големият в Средиземно море, остров Силицилия е добър метод да усетим идващото лято. Температурите в този интервал стартират да надвишават 22 градуса.

Много са нещата, които могат да ни впечатлят - обширните плодородни земи, засети с лозови насаждения, римските храмове и остатъците от антични руини. Може да се поскитаме по сенчестите алеи на барокови хълмисти градове като Рагуза, или да се разходим из слънчевите площади в крайбрежния град Сиракуза.

Природата на всички места е разцъфтяла, а водата, плискаща плажовете, е топла. Дори може да носим банските и плажните кърпи си със себе си. И в случай че се изморим от плуване или все по-топлите слънчеви лъчи, може да намерим прохладна отмора в остарялото рибарско населено място Портопало - едно от най-красивите уединени заливчета в Сицилия, в южната част на острова.

Мюнхен

Ако сме фенове на бирата и не може да дочакаме есента, с цел да посетим Oktoberfest, може да отскочим до Мюнхен през май за  - нещо като по-малката версия на октомврийския фестивал. А там ще намерим и, общо взето, същата атмосфера - вкусна бира на всеки ъгъл, дълги маси и веселяшка музика. Предимството е, че е доста по-спокойно и липсват големите и шумни тълпи.

А в случай че имаме предпочитание за разходка измежду природата, може да отскочим и до Englischen Garten - огромният парк, ситуиран в центъра на баварската столица. Дори и времето да не е достатъчно топло (в този интервал на годината доближава 19 градуса), там постоянно има голям брой гости, а пикникът или просто почивката на тревата са нещо всекидневно.

Каталуния

Май е идеалното време, в което да разгледаме региона, дружно със столицата Барселона. Времето към този момент е приятно топло, към 20 градуса, без да е горещо. А и липсват досадните тълпи туристи.

На север от столицата е ситуиран средновековният град Жирона, в който се преплитат античната история и модерното съвремие.

След него, безусловно би трябвало да се отправим на юг към региона на Коста Брава, само че не към курортната част, а там, където са каменните градове Ператалада и Палс. А оттова, след малко, криволичещо шофиране - да стигнем до дребния залив Айгуаблава, най-съвършеният песъчлив откъслек на Коста Брава. През май там към момента може да се откри свободно и умерено място за плаж и слънчеви бани.

Дъблин

Когато става дума за Дъблин, евентуално първото, което изниква в съзнанието ни е Денят на Свети Патрик. Но Дъблин не е единствено ревящи кръчмарски тълпи. Месец май е интервалът на " замислените актьори " - когато се организира традиционния , който събира създатели от целия свят. За да изразят своята позиция, да спорят и дебатират.

И след порцията литература, може да отседнем в някоя типична ирландска механа и отпием от халбата с бира. Така както огромните писатели на Дъблин като Джеймс Джойс и Уилям Бътлър Йейтс са го правили преди век.

Времето през този интервал на година е приятно-умерено, към 15-16 градуса. Съвсем уместно за дълга разходка по Гранд Канал. А в случай че стане прекомерно хладно, може да се отбием в Abbey Theatre (съосновател на който е Йейтс) и да се насладим на творбите на актуалните ирландски драматурзи.

Шотландските планини

И в случай че по този начин и по този начин сме стигнали до Ирландия, за какво да не отскочим и до Шотландските планини, малко по на север. Те са извънредно красиви през цялата година, само че през месец май в действителност са пленителни. С дивата си природа и ароматите на разцъфнали цветя.

Разхождайки се из планината, може да попаднем на красиви селски имения, оградени с каменни огради и граничещи със сини от езера. Планинският масив изобилства и с сантиментални скривалища и пещери, в които може да навлезем и да забравим за останалия свят, написа CN Traveller.

И в случай че считаме, че месец май е към момента много леден за планините в Шотландия, постоянно може да посегнем към обичайна напитка на страната. Защото малко уиски постоянно ще ни стопли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР