Хубавото в историята около този коронавирус е, че светът се

...
Хубавото в историята около този коронавирус е, че светът се
Коментари Харесай

Генетик №1 проф. Кременски: Коронавирусът ще мине през България, но неочаквано ще изчезне още през...

Хубавото в историята към този ковид е, че светът се сплоти против нещо. У нас сега има невиждана подготовка и благоприятни условия минимални последици да има от него, предвижда проф. Иво Кременски, съветник към Националната генетична лаборатория.

Според него коронавирусът сигурно ще мине през България. По негово мнение се дава премного информация, само че приканва хората да не мислят, че става нещо ужасно.

Проф. Кременски напомни, че с помощта на генетичните проучвания за невиждан период от по-малко от две седмици беше разпознато, че става дума за нов вид на вирус.

"Вместо за два дни да се види има ли болест, това става за 2 часа. Това може да стане за два часа и в България ", съобщи той.

"Той наподобява на доста други вируси с доста по-тежки последици. Полезното от това е, че непрекъснато се работи за нови медикаменти и за ваксини. Вече над 90 известни медикаменти се тестват и за огромна част от тях има изгода да се понижат следствията от болестта с ковид ", добави проф. Кременски.

"Няма да бъда сюрпризиран, в случай че в околните 3-4 месеца се появи ваксина и дотогава най-вероятно няма да го има тоя вирус. Догодина ще се появи различен вирус. Това просто са естествени неща, които се случват ", сподели той.

Специалистът изясни, че 40 института работят по имунизацията против ковид. Мобилизацията е невиждана, добави професорът, представен от Българска национална телевизия. В момента се работи за това да сме подготвени както за идни, по този начин и за предходни вируси, тоесто за по-голяма група.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР