Хубаво време ще има днес в София и до известна

...
Хубаво време ще има днес в София и до известна
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Много дъжд от неделя, хубаво време – през май

Хубаво време ще има през днешния ден в София и до известна степен в събота, превалявания стартират в неделя и на 1 май. На Гергьовден се чака да бъде слънчево (според европейската прогноза), а съгласно американската – ще вали и ще е хладно. През май ни чака относително по-топло време, това изясни в предаването „ Тази заран “ на Би Ти Ви климатологът проф. Георги Рачев.

Мокър април изпращаме, на всички места преваляванията са в границите на месечната норма превалявания, а на някои места и повече. По върховете над 2000 метра има доста сняг. Ще вали, само че не по този начин както беше до този миг. България е в челото на един по-топъл въздушен фронт, въпреки че в четвъртък софиянци усещаха много хладно време. В Берлин, Прага и Варшава през днешния ден температурите ще са към 9 градуса, а в Мадрид в продължение на 10 дни се задържат на 29 градуса.

За Пловдив времето през май ще е над 20 градуса в първите 14 дни, по-хладно ще е през днешния ден, хубаво време в Бургас като се изключи петък и събота. Няма да има основни превалявания. В Русе чакаме със мощното майско слънце да се постопли земната повърхнина и следобяд да се развива купесто-дъждовна облачност, предвижда климатологът.

За Гергьовден по-точна ще е прогнозата във вторник, само че на този ден си е обикновено да има дъжд, уточни той и напомни, че май е месецът с най-вече превалявания в България – 45 до 90 литра на кв. метър е междинната норма.

Ако се огледа 6 месеца напред, съгласно американската прогноза е за повече дъжд, до момента в който съгласно европейския метеоцентър прогнозите са за относително по-малко превалявания, сподели още климатологът проф. Рачев.


Инфо: lupa

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР