Хубаво говорим за външни граници и е хубаво, че имаме

...
Хубаво говорим за външни граници и е хубаво, че имаме
Коментари Харесай

Борисов с критики към партньорите си в ЕНП


Хубаво приказваме за външни граници и е хубаво, че имаме за образец такава сигурна граница на север в лицето на Финландия и сигурна граница в лицето на България на юг. Преди 4 години обаче предизвестих какво ще стане в Европа, в случай че не се вземат ограничения във връзка с граничната сигурност. България съумя с ограниченията си да подсигурява своята сигурност, само че Европа не го направи и по тази причина се счупи.

Това разгласи министър председателят Бойко Борисов по време на изказването си в границите на Конгреса на Европейската национална партия, чийто хазаин е финландската столица Хелзинки.

,,Манфред Вебер съобщи, че не му трябват социалисти, социалдемократи... само че не щеш ли в един миг се съобразяваме с тях. Бих желал да кажа, че Договора за другарство и добросъседство с Македония не беше по никакъв начин елементарен за сключване за България. Но не щеш ли бе реализирано съглашение сред социалдемократи и християндемократи и по този метод със Заев дадохме образец по какъв начин може да се реализира един контракт. Направихме го, тъй като считаме, че вероятността в Европейски Съюз и НАТО им минава през този контракт. А нашите сестрински партии в Македония и Гърция се оповестиха против този контракт. В последна сметка има ли дисциплинираност в ЕНП или няма?! В случая приказвам като партиен лидер'', разяснява Борисов и добави, че дисциплината е най-важното нещо в една организация.

,,Две са огромните рискове пред Европа, като тук няма да поставям миграционната рецесия. Първата заплаха е Брекзит, който може да провокира огромен прелом. Има няколко неясноти, които не ги дебатираме. Силата на Конгреса, на единството е да излезеш, да го кажеш и да го чуеш. И второто е така наречен Европа на две скорости – считам, че това ще счупи Европа'', приключи българският министър-председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР