Хубаво е, когато човек знае за какво се харчи всяка

...
Хубаво е, когато човек знае за какво се харчи всяка
Коментари Харесай

8 неща, за които е добре да платите повече, ако не искате да губите пари

Хубаво е, когато човек знае защо се харчи всяка стотинка от бюджета му, когато не прави импулсивни покупки и когато не натрупа задължения.

Тези правила, ръководящи персоналния ни бюджет, ни оказват помощ освен да спестим средства, само че и да ги умножим.

Прекаленото сребролюбие обаче в никакъв случай не води до нищо положително, предизвестява Bright Side. Желанието да се спестят пари от неща, от които това не трябва да се прави, постоянно води до повече разноски.

Ето някои неща, за които си коства да плащате повече, с цел да не съжалявате след това:

Дезинфектант за ръце

Мнението, че дезинфектантите за ръце са едни и същи на всички места, е неправилно. В взаимозависимост от употребяваното интензивно вещество, дезинфектантите се разделят на два типа: на алкохолна основа и без алкохол. Дезинфектантите за ръце без алкохол може да миришат добре и да не изсушават ръцете ви, само че пазаруването им ще бъде чиста загуба на пари, тъй като не са толкоз ефикасни.

Специалистите предлагат да дезинфекцирате ръцете си с дезинфекциращ разтвор, който съдържа не по-малко от 60% алкохол. Да, този артикул може да коства малко повече, само че се бори с вирусите и микробите доста по-ефективно.

Дезодорант

Дезодорантите, които имат единствено естествени съставки в състава си, са много известни в днешно време. Тяхната цена нормално е малко по-висока, спрямо тази на "неекологичните " им аналози, само че постоянно те не съдържат нападателни съставни елементи. Например, триклозан има в доста евтини дезодоранти, а тази съставна част може да провокира алергична реакция.

Четка за зъби

Електрическата четка за зъби е 10 или даже 20 пъти по-скъпа от елементарната. Въпреки това, този артикул си коства парите. Той отстранява плаката доста по-ефективно и доста понижава болесттите на венците.

Обикновеното четкане може да аргументи кариес, тъй като не почиства задоволително добре плаката, а визитата при ортодонт удря бюджета доста по-силно от закупуването на високотехнологичен хигиеничен артикул.

Нож

Евтините ножове в множеството случаи са остри единствено за къс интервал от време и не пасват добре в ръката. Това не важи за първокласните ножове, които имат доста по-висока цена. Благодарение на висококачествената стомана, те са остри в продължение на доста години, до момента в който добре премислената конструкция на дръжката не уморява ръката.

Купуването на първокачествен нож е рационална инвестиция, която несъмнено ще се изплати.

Ютия

Ютиите евтино нормално са леки, което улеснява потреблението им. Същата тази характерност обаче е главният им минус, защото заради слабия напън те не всеки път могат да изгладят добре тъканта и в действителност са безполезни. Освен това евтините ютии постоянно са с неприятно качество и се чупят бързо.

По-добре е да похарчите пари за по-високотехнологичен модел, който ще генерира огромни количества пара, което ще ви спести време и мощ за гладене.



Маша

На пазара има толкоз доста разнообразни типове маши. Най-достъпните са тези с хромирано покритие, само че в това време са и най-вредни. Хромът е податлив да прегрява, заради което постоянно изгаря косата. Тефлоновите модели също са на атрактивна цена, само че изсушават косата. Някои от най-безопасните покрития за маши са керамика и турмалин. Цената им е над междинната, само че не унищожават косата.

Лак за нокти

Една от главните разлики сред евтините и скъпите лакове за нокти е качествената четка. Ако е добър, лакът ще се нанесе отмерено и ще остане по-дълго на нокътя. Освен това надеждните марки по предписание не пестят от проучвания и употребяват безвредни материали в състава си, заради което лаковете им костват повече.

За да понижат разноските, други производители употребяват токсични съставни елементи, като формалдехид, дибутил фталат и толуен, като тези съставки могат да причинят съществени здравословни проблеми.

Кутии за храна

Съвременните проучвания демонстрират, че множеството пластмасови артикули отделят сходни на естроген химикали, които нарушават работата на ендокринната система. Поради това хората, които ги употребяват, наддават на тегло, а потреблението им може да докара до затлъстяване и даже понижаване на репродуктивната функционалност.

Най-безопасните пластмасови контейнери са тези, които не съдържат BPA. Но те не всеки път са безобидни. По-добре е да купувате съдове от стъкло, силикон, керамика или неръждаема стомана. Разбира се, те костват повече, само че тяхната сигурност и устойчивост ще създадат инвестицията ви рационална.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР