Хубаво е да се придържаме към здравословното хранене, за да

...
Хубаво е да се придържаме към здравословното хранене, за да
Коментари Харесай

Рецептата на баба: Става за 5 минути - здравословен хляб без месене

Хубаво е да се придържаме към здравословното хранене, с цел да бъдем здрави и да се усещаме добре. Това хранене обаче постоянно изключва хляба от менюто. Той не участва в огромна част от диетите и хранителни режими. Мненията към него са спорни. Хората все по-често протягат ръка към другите хлябове, направени с растителни брашна, пълнозърнестите, домашните. Най-добре е да хапвате домакински самун, тъй като знаете тъкмо какво има в него. Това обаче нормално лишава време – месене, втасване и така нататък

Имаме добра вест за вас – страхотна рецепта за здравословен самун, който се подготвя за минути! Този самун е подобаващ за вегани и за хора с нетърпимост към глутен, тъй като не съдържа подобен. Може да хапвате умерено от него.
Елда с гъби на муден котлон
Ето по какъв начин да си извършите елда с гъби в муден котлон: В сезона на гъбите е невероятно да се ограничите до едните картоф с гъби. Има толк...

За да си го приготвите, ще ви трябват безглутеново брашно от елда, разнообразни семена и блендер. Може сами да си приготвите брашното от елда, взимайте сурова и смилайки я в уреда. Семената са микс – по ваше предпочитание. А ето и рецептата.

За този страховит самун ще са ви нужни: брашно от елда – 250 г, ядки по желание – 75 г, ленено семе – 75 г, сусам – 75 г, бакпулвер – ½ пакетче, вода – ½ л, зехтин – 1 с.л., сол – 1 щипка, подправки, сушени по желание – шарена сол, розмарин, чубрица или други.

Най-напред смесете всички сухи съставки в огромна купа. По-едрите смелете на блендер (ядки, семена, елда, в случай че сте взели сурова). Овкусете с определените сушени подправки и сол. Сипете зехтина и разбъркайте хубаво. Сипете водата и замесете тесто с консистенцията на кексова примес. Пригответе си тава за печене, в случай че желаете, сложете хартия. Намазнете я и изсипете сместа. Хубаво разпределете пласта и заравнете. Печете здравословния самун за 45 минути на 160 градуса. Така ще се изпече отмерено и ще бъде доста прекрасен.

Ето че към този момент знаете по какъв начин да си приготвите апетитен и потребен домакински самун за нула време! Опитайте рецептата и няма да съжалявате. Убедени сме, че доста постоянно ще приготвяте този самун и ще си хапвате и вкъщи, и в офиса, и за из път. Просто страховит, наподобяващ солен кекс, само че не напълно. Може даже да закусвате с него и нищо повече не ви би трябвало!
Храните на дълголетието
Учени оповестиха кои са храните, зареждащи тялото ни с " протеина за дългоденствие ". Диета, основана на елда, има неповторим лековит резултат върх...

Още от РЕЦЕПТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР