Хубаво е, че засега има нещо като плато и случаите

...
Хубаво е, че засега има нещо като плато и случаите
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Много малко медикаменти показват ползи срещу к-19

Хубаво е, че към този момент има нещо като плато и случаите не са по 15 000. Това разяснява пред Българска национална телевизия проф. Георги Момеков, ръководител на Българското научно сдружение по фармация.

По думите му, казусът е у нас и хората би трябвало да го осъзнаят.

„ Всички познаваме по няколко заболели. На този стадий няма нищо по-добро от обществената отдалеченост. Цялото говорене срещу маските на закрито е безумно. Целият свят приказва друго”, акцентира той.

Специалистът акцентира, че изгоди против COVID-19 демонстрират доста малко лекарства, и то при болнично лекуване. И дебело акцентира, че аптеката не е място за извършване на покупки, а здравно заведение.

„ Ремдесивир не е лекарство за лекуване на леки форми, той е единствено за болнично лекуване, защото може да има странични резултати, предизвести Момеков.

Според него ваксина против ковид не може да се появи с огромна скорост, покриването на потребностите също по този начин няма да се случи бързо. Предварителните данни за висока успеваемост въпреки всичко са обнадеждаващи, добави фармакологът.

Проф. Момеков бе безапелационен, че цианидите нямат приложения в медицината. „ Убеден съм, че президентът Тръмп не е лекуван с цианидна терапия. Поетът Яворов е „ лекуван” с такава”, съобщи той.

Що се отнася до лечението с кръвна плазма, проф. Момеков съобщи, че тя има роля, само че в избран прозорец.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР