Хубаво е, че в момента записвате с телефона. Явно си

...
Хубаво е, че в момента записвате с телефона. Явно си
Коментари Харесай

Активисти на ГЕРБ причакаха Кирил Петков тази вечер до малкото НДК след интервю по БТВ

" Хубаво е, че сега записвате с телефона. Явно си приказваме, значи сме съумели. Сега дори ви поканвам да ходите с мен пешком ", обърна се Петков и излезе отвън постройката, след което настана блъсканица.

Премиерът Кирил Петков, който довечера гостува в бТВ, беше причакан пред " дребното НДК " от водача на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев и други жители, мощно заинтригувани дали съблюдава обещанията си. Едно от тях - да върви пешком и да не употребява услугите на НСО.

Георг Георгиев направи живо включване във Facebook и съумя да зададе въпросите си на Петков. На излизане от постройката, в която е бТВ, обаче се стигна до екшън. Георгиев се оплака, че е бил изблъскан от един от гардовете на НСО, оповестява Блиц.

" Чакаме министър-председателя Кирил Петков, с цел да му зададем няколко въпроса по отношение на първото му заричане, което даде като новоизбран министър председател - че ще върви пешком. Всъщност това беше второто му заричане, тъй като първо сподели, че ще вкара зеления документ в Министерски съвет, само че това се отсрочи с 40 дни. Бихме желали да разберем дали по този начин ще стане и с неговото вървене - без профилиран превоз и без защита. Той даде обещание да бъде близо и до младежите, тъй че в този момент ще разберем дали и това свое заричане ще съблюдава ", сподели Георг Георгиев в живото си включване във Facebook.

" Не даваме никакъв рисков тип, тъй че защитата да не бъде провокирана да предприеме дейности против нас. Намеренията ни са доброжелателни и цивилен ", добави Георгиев, след което Петков се приближи към него и отговори на питането му.

" Всеки ден от понеделник ходех пешком на работа и се връщах пешком от работа. Днес целият ден бях на открито пешком, дори разхождайки се и с децата си. Но трябваше да отида в Министерски съвет, където трябваше да свършим много значима работа по отношение на енергийните въпроси. И погледнах часовника и бях просрочен. Ако в този момент ме наблюдавате, ще видите че отсам до " Шишман " ще продължа пешком. Но хората от НСО са задължени непрестанно да движат колите си недалече от мен, това е по тяхната процедура ", изясни Петков, след което Георг Георгиев го попита и за зелените документи.

" Решението не се отсрочи, аз направих заповедта незабавно. Въпросът е когато направя заповед, тя не може да е просто.. за жалост нямам вълшебна пръчица и да кажа от през днешния ден да има пункт и да бъдат хората осведомени. Аз им давам късмет, това е развой. Заповедта я подписах, към този момент е реалност. Сега даваме опция на хората да се имунизират, да има пункт за проби, целият инструментариум да бъде изработен. Тук не става въпрос да играем на заповеди ", сподели Кирил Петков.  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР