Хубаво е, че проф. Камен Плочев повдигна въпросът, но не

...
Хубаво е, че проф. Камен Плочев повдигна въпросът, но не
Коментари Харесай

Проф. Г. Начев: Дължим много пари на Германия, Франция и Италия, по-малко на Австрия и Белгия

”Хубаво е, че проф. Камен Плочев повдигна въпросът, само че не е хубаво, че трансформира казуса в НЗОК от финансово-административен в политически ”, разяснява в утринния блок на Нова телевизия проф. Генчо Начев, шеф на УМБАЛ ”Св. Екатерина ”. Припомняме ви, че на 16 февруари здравният министър Кирил Ананиев изиска шефът на НЗОК проф. Камен Плочев да подаде оставка. Причината - поради дълг от 270 милиона лв. към непознати здравни каси Плочев изискал от Народното събрание актуализация на бюджета на НЗОК, която не била съгласувана с Министерството на здравеопазването и Министерския съвет.

„ Дължим най-вече пари на Германия, Франция и Италия и по-малко – на Австрия и на Белгия. Този проблем не е от през вчерашния ден, този проблем е от доста отдавна”, заяви проф. Начев.

„ Всеки човек, който има малко управнически опит, знае, че не е допустимо да се приказва за актуализация на бюджет през февруари месец. Проф. Камен Плочев би трябвало да сложи въпроса, само че въпросът би трябвало да бъде решен посредством координиране сред Министерството на финансите, Министерството на здравеопазването и НЗОК. Според него новият здравен министър има късмет, тъй като той не е от системата ", сподели още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР