Хубаво е, че министър-председателят има доста богат опит в социалната

...
Хубаво е, че министър-председателят има доста богат опит в социалната
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Трябва да се разшири обхватът на енергийно бедните в условието на криза

Хубаво е, че министър-председателят има много богат опит в обществената сфера, а има и вицепремиер обществен министър. Мисля, че по този начин не дребна част от ограниченията, които ще предприеме това служебно държавно управление, ще бъдат ориентирани точно в обществената сфера. Една от главните задания, с която новият кабинет би трябвало да се занимае и да дефинира, е по-скоро да разшири кръга на хората, които имат потребност от енергийно подкрепяне. За предходната година този кръг беше релативно по-малък, само че ние всички знаем, че групата, която има потребност от сходно подкрепяне, е доста по-широка. Гълъб Донев би могъл да вземе като насочна точка помощта към хората, които са под линията на беднотия, а те са доста повече от тези, които са обхванати от енергийното подкрепяне.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия някогашният обществен министър Лидия Шулева.

Обхватът на енергийно бедните е доста по-голям, счита още тя и прибавя, че всички хора, които са под линията на беднотия, би следвало да бъдат подкрепяни.

Икономистът Аркади Шарков се съгласи с Шулева, че първата задача на държавното управление е да помогне на най-бедните в изискванията на рецесия.

Това държавно управление няма право да понижава Данък добавена стойност, само че може да върне ваучерите, които бяха открити отчасти от предходното ръководство, да ги продължи с това да дава целево финансиране в избрани направления за избран тип, дали ще е за ток, дали ще е за медикаменти, дали ще е за някакъв различен вид стока, която да се използва, само че, да, в действителност в началото най-важно е да се помогне на хората, които са в риск. И второ, август и септември ще бъдат относително спокойни месеци, само че през октомври се чакат доста по-големи ексцесии във връзка с цени, сподели той.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР