Хубаво е, че лятната горещина поне веднъж седмично отстъпва пред

...
Хубаво е, че лятната горещина поне веднъж седмично отстъпва пред
Коментари Харесай

Как да си направим репелент за комари от етерични масла

Хубаво е, че лятната жега най-малко един път седмично отстъпва пред тъмните и тежки дъждовни облаци, носещи хладина.

Това, което не ни подхожда обаче, са рояците комари, съпровождащи всеки дъжд, изключително в случай че прекарваме вечерите си на открито, където няма по какъв начин да се скрием зад комарниците си.

Химическите репеленти, които можем да намерим в комерсиалните вериги, са подобаващ вид за преодоляване на нападенията от комари, само че от ден на ден хора избират да не пръскат кожата си с тежки химикали, което ги слага в неравностоен дуел с кръвосмучещите.
 Защо комарите избират едни хора пред други
Защо комарите избират едни хора пред други

Кръвната група няма нищо общо

Добрата вест е, че природата разполага с разнообразни решения под формата на аромати и етерични масла, които можем да комбинираме в домашно подготвен, безопасен за кожата и околната среда, репелент.
 Снимка 430750

Ето една рецепта за благоуханен бъркоч, който всеки от нас може да забърка вкъщи:
30 капки масло от здравец 30 капки масло от цитронела 20 капки лимонен евкалипт 20 капки масло от лавандула 10 капки масло от розмарин 1 супена лъжица водка (или различен мощен алкохол) 1/2 чаена чаша хамамелис 1/2 чаена чаша вода или оцет
Всички тези съставки се смесват в бутилка с разпръсквач и могат да бъдат нанасяни непосредствено върху кожата ни. Важно е да отбележим, че репелентът губи свойствата си след два-три часа и е добре да го нанасяме от време на време, в случай че желаеме да останем без ухапвания.
 Комарите, витамините и по какъв начин да се предпазим вътрешно от ухапвания
Витамини против комари

Защита отвътре
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР