Хубавият сладкиш е празник за душата. Може да е рядко,

...
Хубавият сладкиш е празник за душата. Може да е рядко,
Коментари Харесай


„Хубавият сладкиш е празник за душата. Може да е рядко, но ч


„ Хубавият сладкиш е празник за душата. Може да е рядко, само че човек би трябвало да си разреши да му се наслаждения “.

Това сподели в изявление за БГНЕС дългогодишният майстор-сладкар Тодор Тодоров. Заедно със съдружничката си Ирина Пенкова са притежатели на сладкарница в София, която носи вкусното име „ Захарен памук “. В нея те оферират най-разнообразни и забавни неща – от захарен памук в кутия, през елхички от меденки, до извънредно комплицирани 3D торти, направени по поръчка и концепция на клиента.

По Коледните празници на натъртват на някои ексцентрични неща. „ Правим медени къщички, които предлагаме както в приключен тип, по този начин и деконструирани, които децата сами да сглобяват. Те са прекрасен коледен подарък, а с тях всяко дете може да развихри въображението си. Правим още медени елхи и декорирани с разнообразни глазури и шоколад меденки. Насоката е в меденото тесто. Предлагаме и няколко типа бонбони, които се избират по празниците. Скоро ще стартираме да предлагаме бонбони с морска сол и други забавни хрумвания, които имаме “, споделя Тодор Тодоров.

На своите клиенти той дава разнообразни професионални препоръки, само че е безапелационен в едно – най-хубавата торта е плодовата, тъй като е най-полезна.

„ През зимата не предлагаме торти с плодове, с изключение на по експлицитна повеля на клиента, защото се опитваме да употребяваме сезонни плодове. Големи фенове сме на малини, къпини и боровинки. През зимата предлагаме крушова торта с маскарпоне, която се прави с пресни зимни круши, които авансово пошираме. Получава се забавна вкусова композиция “, счита специалистът по сладкиши.

Двамата със своята съдружничка имат идентичен мироглед за изработката на прекрасен десерт – в никакъв случай не би трябвало да се прави компромис с качеството на продуктите.

„ При нас концепцията е да се работи с натурални артикули с високо качество. Клиентите го осъзнават сега, в който опитат усета. Декорациите също ги вършим сами – шоколадови, захарни, фигурки и други Тестото, с което обличаме тортите, защото издаваме документи за детски ясли и градини, го месим ние. Искаме да сме сигурни какво слагаме вътре. Има голямо многообразие на подготвени захарни теста по компаниите, само че в огромна част от тях има консерванти, които въобще не са за препоръчване. Опитваме се да създадем взаимно доверие сред нас и клиентите. Трябва да ги гледаме в очите, когато им даваме храна и да сме сигурни какво им даваме. Да сме виновни производители, да вършим нещата по най-хубавия метод “, безапелационен е майсторът-сладкар.

Той обича да споделя, че пътят на всяка една торта стартира от яйцето. „ Много хора се пробват да ме убедят в качествата на напълно растителните сладкиши. Един прекрасен кекс не може да се направи без масло и яйца “, счита Тодоров.

В работата си е срещал какви ли не причудливи поръчки за 3D торти от своите клиенти – робот от „ Междузвездни войни “, автомобил, сватбени торти на няколко етажа и доста други.

Съдружникът му Ирина Пенкова го добавя: „ Пътят на произвеждане на една торта зависи от това какъв жанр желаеме да бъде тя. Първо се стартира от един чертеж. Понякога първо я рисуваме, безусловно като картина. Стремим се тя да бъде съразмерна и да следваме концепцията на клиента. Случвало се да сглобяваме нещо, както се сглобява една постройка – тухла по тухла “.

Всички фенове на вкусните и красиво декорирани десерти могат да им се насладят на в сладкарница „ Захарен памук “, която се намира на ул. „ Димитър Хаджикоцев “ 41 в кв. „ Лозенец “ или да си поръчат на специфичната Facebook страница. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР