Хубавата новина е, че за вчерашния ден имаме само 14

...
Хубавата новина е, че за вчерашния ден имаме само 14
Коментари Харесай

14 нови случая на COVID-19, има и добри новини за спад в пандемията

Хубавата вест е, че за вчерашния ден имаме единствено 14 новозаболели. Четирима с в болница, а останалите 10 са на домакински стационар. Изследвани са 1353 проби. Това приказва против казаното, че колкото повече проучване имаме, толкоз повече позитивни ще имаме. Заразени са през вчерашния ден 10 дами и четирима мъже.
Това стана ясно от думите на проф. Тодор Кантарджиев по време на утринния постоянен брифинг за обстановката с коронавирусната зараза у нас и по света.
Стана ясно, че има един нов случай на инфектиран водач на кола за спешна помощ от софийската спешна помощ.
Проф. Кантарджиев посочи, че още 48 души са излекувани от COVID-19, като 1064 става общият брой на излекуваните. Има обаче три нови смъртни случая за последните часове.
По отношение на ефективното-продуктивно число (тоест един болен какъв брой души заразява - бел. ред.) то е към този момент под 1, т.е. - 0.8. Това значи, че 10 души заразяват 8, тези осем души ще заразят шест и по този начин епидемията гасне, акцентира проф. Кантарджиев.
Вървим към понижаване на епидемията, само че не трябва да се отпускаме - маски и колкото се може, по-често миене на ръцете, котегоричен бе професорът.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР