Хубавата инициатива Подари книга за Коледа не трябва да оставя

...
Хубавата инициатива Подари книга за Коледа не трябва да оставя
Коментари Харесай

Да подарим книга за всеки политик на Коледа

Хубавата самодейност " Подари книга за Коледа " не би трябвало да оставя най-нуждаещите се от нея без нещо за четене. Нашата работа постоянно е била да демонстрираме угриженост към хората във властта и ще проявим още един път, давайки няколко хрумвания. 
1. Ивaн Гeшeв - За духа на законите. Монтескьо
Тъй като преди време основният прокурор съобщи, че концепцията за разделянето на управляващите е дясно екстремистка, дано се потопим в прозренията на най-големия десен екстремист, терорист и член на " Демократична България " - Монтескьо. Онези общи положения, които са в основата на всяка модерна народна власт, биха могли да се сторят прекомерно отвлечени на, както се споделя на тъп вестникарски език " прокурор номер едно ", само че ние сме длъжни да предложим най-хубавия подарък. Ще кажете, че той не е политик, само че тъй като таман той не обича разделянето на управляващите, по тази причина и попада в листата с оферти. 
2. Пламен Георгиев - Дон Кихот. Сервантес
Пламен Георгиев бе изпратен на почетната работа като консул във Валенсия, откакто се оказа главно настоящо лице в абсурда " Апаратментгейт ". Но тъй като добре помним неговата същинска битка с корупцията и заместването на ветрени мелници с проветрива сауна, издигната на голямата му и недекларирана тераса, ни се ще този идеализъм да има и подобаващ книжовен еквивалент. Заради това - класиката на класиките и то идваща от страната, в която той бе трудно заточен в каторжнически условия.
3. Валери Симеонов - Метаморфозата. Кафка
Симеонов се завърна откакто бе пропъден от майките на деца с увреждания предходната година, най-вече, с цел да покаже, че отново мисли същото, което е мислил преди време - че нещо работата против него е нагласена, тормозят го политически. Е, впечатлени от уменията му да претърпява катарзиси и да прекатурва личната си и претърпяла оставката, само че и възкресението след нея, личност, считаме, че " Метаморфозата " на Кафка е най-подходящата опция.
4. Борисов - Строители на модерна България. Симеон Радев
Стига с тоя Винету, побъркахте от насмешки индивида. Тъкмо неотдавна бе открит монумент на Симеон Радев, а всички знаем, че след време ще изгрее и монумент сегашния, някогашния и предстоящ министър председател. След толкоз автомагистрали, детски градини и хиляди прерязани ленти той би могъл да се включи в пантеона на строителите на башсъвременна България, т.е., на това, което ще остане, когато туризмът развие все по-добре гидовете за постапокалиптични дестинации.  
5. Цветан Цветанов - По пътя. Джак Керуак
Блудният наследник на ГЕРБ, който обикаляше провинции след провинции, с цел да строи партийни комитети към този момент може да попътува същински. Без да му се постанова да облича носии, приказва благо на баби, строява пехота от герб-мъже, герб-жени, герб-деца и други сходни браншове на политическата индустрия. 
6. Асоциацията на индустриалния маргинал - Гроздовете на гнева. Стайнбек.
Страшната драма с неплатения първи ден болничен, който пречи на огромния бизнес да генерира страшно-големи-базирани-на-ниско заплащане-приходи, а в случай че заплаща въпросния болничен, би генерирал единствено с-една-йота-по-малко-страшно-големи-базирани-на-ниско заплащане-приходи, се нуждае от литературно проясняване. " Гроздовете на гнева " на Стайнбек е чудесна книга, която да изясни тези хубави динамичности, движещи работническите маси и които рано или късно ще се проявят както си би трябвало. А тук към този момент се опитахме и да предположим по какъв начин биха изглеждали българските национални приказки, разказани от асоциацията. 
7. Дaнaил Кирилoв - Permanent record. Едуард Сноудън
Автобиографията на Едуард Сноудън излезе тази година, а защото знаем, че министърът се интересува от разнообразни бели хакери, време е да се запознае и с най-черния. 
8. Волен Сидеров - Полет над кукувиче гнездо. Кен Киси
Не че изобщо споделяме наивната визия по какъв начин Волен, видиш ли, " има потребност от хапчета " - той, както сподели преди време един страховит политически анализатор, " не е злобен - ролята му е зла ". Но въпреки всичко тъй като симулира налудничаво държание, може да почерпи ентусиазъм от най-хубавата книга по този въпрос.
9. Хората в Съюз на демократичните сили - Хроника на една предизвестена гибел. Маркес
Онзи радостен знак с двете изпънати пръстчета, който вълнуваше площади и булеварди през 90-те подпъхна същите пръстчета в финален опит да се монетизира така и така нищожния електорат, който е останал там най-вече от носталгия. ГЕРБ ще доусвои дребното, останало за асимилиране от тях. Останалото е история; повторила се като фарс.
10. За целия парламент - Фермата на животните. Джордж Оруел
Без обяснения.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР