Хубава, загадъчна и многопластова, точно като една истинска женаНеобходими Продукти●

...
Хубава, загадъчна и многопластова, точно като една истинска женаНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Хрупкава питка за осми март

Хубава, загадъчна и многопластова, тъкмо като една същинска жена

Необходими Продукти

● брашно - 500 г бяло вид 500
● яйца - 1 бр.
● квас - 1 отново. суха
● прясно мляко - 250 мл
● захар - 1 ч.л.
● сол - 1 ч.л.
● олио - 100 г
● маково семе - за поръсване

Начин на подготвяне

Пресява се брашното в тава, прави се в средата кладенче. Прясното мляко се загрява, би трябвало да не е топло, а хладко. Добавя се захарта и се бърка, до момента в който се разтопи.

В кладенчето изсипваме сухата квас, олиото, яйцето, солта и прясното мляко. Замесва се тесто. При тези пропорции не е належащо, да се прибавя течност.

Оставяме да втаса, като утрои размера си, само че би трябвало да се внимава да не превтаса. След като е втасало, омесваме го и го разделяме на 17 топки.

14 топки ги вършим по следният метод: Омесваме топка, разточваме на правоъгълник с широчина към 10 см и дължина 20 см. Навиваме доникъде кората. Останалата, ненавита, част с нож я нарязваме на ивички и донавиваме. След като сме навили всички 14 топки, ги нареждаме в намазнена и набрашнена тава. 11 от тях слагаме в периферията на тавата, 3 в средата, с цел да може сред тях да се сложат розичките.

Останалите 3 топки ги вършим по следния метод: Една топка я разделяме на три топки, разточваме ги на кръгчета и ги завиваме като розички. Слагаме ги с вредата.

Оставаме да втаса, като не би трябвало да удвоява изцяло размера си. Така, като се изпече, става хрупкава. По предпочитание поръсваме с маково семе. Печем на малко по-силна фурна, с цел да резервира размера си и да стане хрупкава 190 градуса до златисто.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР