Huawei вече е втори по големина производител на смартфони в

...
Huawei вече е втори по големина производител на смартфони в
Коментари Харесай

Huawei изпревари Apple през лятото

Huawei към този момент е втори по величина производител на смарт телефони в света, сочат данни на анализаторската компания Counterpoint за летните месеци юни и юли, като не се чака смяна в статуквото и през август.
Твърди се, че Huawei е продал повече смарт телефони от своя съперник в международен мащаб през юни и юли. Августовските продажби на китайския производител също са мощни, тъй че Huawei изпреварва Apple през лятото.

Това е значимо събитие за Huawei – най-големия китайски бранд за смарт телефони, с възходящо световно наличие. Обемът на продажбите на този производител, отдаден на първо място на мрежовите инфраструктури, демонстрира какъв брой е израснала компанията на пазара за потребителски мобилни телефони в последните 3-4 години, разяснява Counterpoint.
Huawei реализира световен мащаб при смарт телефоните, с помощта на непрекъснати вложения в R&D и произвеждане, в комбиниране с деен маркетинг и уголемение на каналите за продажби, акцентира Питър Ричардсън, шеф проучвания в Counterpoint.
Макар че превъзходството на Huawei над Apple може да се окаже краткотрайно, поради идното възобновяване на линията iPhone през септември, то въпреки всичко удостоверява наклонността на растеж на китайския производител, добавя Ричардсън.

Според него, слабото наличие на пазарите в Южна Азия, Индия и Северна Америка ограничива капацитета на Huawei да се утвърди непрекъснато на второ място в световен мащаб след Samsung. Компанията зависи мощно от китайския пазар, където заема водеща позиция, както и от районите с преобладаващи операторски модели в продажбите на смарт телефони – Европа, Латинска Америка и Близкия Изток.

Анализът акцентира също обстоятелството, че Huawei се изкачва на втора позиция през лятото, макар че нито един от нейните модели смарт телефони не участва в Топ 10 на пазара. Това се дължи на необятния подбор от устройства, предлаган от компанията, в който няма мощно отличаващ се артикул.

Huawei води конкурентна борба в разнообразни сегменти от пазара, само че не прави задоволително, с цел да увеличи лоялността към марката, отбелязва Counterpoint. Според анализаторите, компанията би трябвало да работи точно в това направление и да редуцира редица модели, както направиха към този момент други китайски производители – Oppo и Xiaomi.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР