Huawei Technologies планира да набере 1,5 млрд. долара от група

...
Huawei Technologies планира да набере 1,5 млрд. долара от група
Коментари Харесай

Необичайният заем от 1,5 млрд. долара на Huawei включва само китайски банки

Huawei Technologies възнамерява да набере 1,5 милиарда $ от група китайски заемодатели, като първото огромно дългово финансиране на компанията, откогато американските управляващи ограничиха достъпа й до основни снабдители през май. За първи път, Huawei е употребила офшорен синдикиран заем, без помощта на даже една интернационална банка, съгласно данни на Bloomberg.

Най-големият производител на телекомуникационно съоръжение в света се трансформира в централен състезател в споровете на Китай със Съединени американски щати, във връзка с търговията и основните технологии, а вложителите следиха компанията през последните седмици за улики по отношение на достъпа до финансиране. Докато Доналд Тръмп съобщи предишния месец, че ще облекчи някои ограничавания за Huawei, софтуерният колос остана в "черния лист " на Съединени американски щати и евентуално ще продължи да се сблъсква със обилни ограничавания във връзка с достъпа си до американските снабдители.

Някои задгранични банки може да се въздържат от нови заеми за Huawei заради продължаващата неустановеност към спора със Съединени американски щати, съгласно Синди Лам, анализатор в Bloomberg. В същото време, в случай че Huawei може да обезпечи финансиране единствено от китайски кредитори, няма да се постанова да употребява задгранични заеми, сподели тя.

Офертната цена за петгодишния транш по заема на Huawei е 130 базисни пункта над хонконгския междубанков лихвен %.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР