Huawei Technologies обвини правителството на САЩ за започнали кибератаки срещу

...
Huawei Technologies обвини правителството на САЩ за започнали кибератаки срещу
Коментари Харесай

Huawei обвини САЩ, че са започнали кибератаки срещу компанията

Huawei Technologies упрекна държавното управление на Съединени американски щати за почнали хакерски атаки против компанията и в проведена акция за заплашване на чиновниците й, предава Bloomberg.

Най-голямата китайска софтуерна компания твърди, че американското държавно управление е инструктирало правоохранителните органи да заплашват и да манипулират нейни чиновници. Според софтуерния колос също по този начин са били осъществени и мрежови офанзиви, за навлизане във вътрешните осведомителни системи на компанията. Това подчертаха от Huawei в изказване, без да споделят по какъв начин са получили тази информация.

Обвиненията ускоряват напрежението сред Huawei и администрацията на Тръмп, която упрекна мрежовия колос в подкрепяне на Пекин в шпионаж и го дефинира като риск за националната сигурност. Вашингтон включи китайската компания в черен лист, ограничавайки продажбите на технологията, от която Huawei се нуждае, с цел да прави телефони и телекомуникационно съоръжение.

„ Съединени американски щати употребяват всеки инструмент, с който разполагат, в това число правосъдни и административни пълномощия, както и голям брой други недобросъвестни средства, с цел да нарушат естествените бизнес интервенции на Huawei и неговите сътрудници “, обявиха от компанията. Други ограничения включваха „ инструктиране на органите на реда да заплашват, принуждават, примамват и подтикват както сегашни, по този начин и някогашни чиновници на Huawei да се обръщат против компанията и да работят за тях “, се споделя още в изказването.

Изявлението на производителя на смарт телефони пристигна в отговор на отчет от Wall Street Journal от 30 август, в който се споделя, че софтуерният колос е откраднал патенти на камери за смарт телефони. Компанията отхвърли изказванията и упрекна администрацията на Тръмп. Някои от изброените обвинявания са, че Съединени американски щати са задържали колета, отхвърлят визи, изпращат федерални сътрудници в домовете на чиновниците и даже се показват за чиновници на Huawei.

„ Ние изрично осъждаме злонамерените, съгласувани старания на държавното управление на Съединени американски щати за дискредитиране на Huawei и ограничение на лидерската му позиция в сектора “, обявиха от компанията. „ Нито една компания не става международен водач в своята област посредством обири “, подчертаха те.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР