Huawei Technologies Co Ltd. тайно е помагала на Северна Корея

...
Huawei Technologies Co Ltd. тайно е помагала на Северна Корея
Коментари Харесай

Huawei събирала тайно лични данни в Чехия и изградила 3G мрежа в Северна Корея

Huawei Technologies Co Ltd. скрито е пособия на Северна Корея да построи и поддържа мобилна мрежа, написа вестник Washington Post, цитирайки документи и свои източници.

Китайският телекомуникационен колос си е партнирал с китайската държавна Panda International Information Technology Co Ltd по редица планове в Северна Корея в продължение на най-малко осем години.

Изграждането на 3G мрежа в страната от Huawei, която употребява американска технология в своите артикули, повдига въпроса дали страната не е нарушила възбраните за експорт, наложени от Вашингтон.

Съединените американски щати сложи китайската телекомуникационна компания в забранителен лист през май, цитирайки опасности за националната сигурност. Ходът значи, че на американските компании е неразрешено да продават съставни елементи на Huawei без специфичен лиценз. Забраната включва и операционната система Android на Гугъл.

В отговор на обвиняванията, Huawei твърди, че " няма бизнес наличие " в Северна Корея. Търговският департамент на Съединени американски щати проверява връзки сред Huawei и Пхенян от 2016 година, само че обществено не е разкривала откритията си.

Междувременно чешкото публично радио, представено от Agence France-Presse, заяви, че Huawei " скрито е събирала персонални данни на консуматори, в това число политически лица и бизнес сътрудници ".

Радиото цитира двама досегашни мениджъри в китайската компания, които споделят, че от тях се е изисквало да трансферират данните в компютърни системи, ръководени в централната на компанията в Китай.

Личните данни включват брой деца, занимания и финансова обстановка.

Huawei отхвърля и тези обвинявания, като декларира, че съблюдава GDPR разпоредбите в Европейския съюз. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР