Huawei Technologies Co Ltd е поискала от Verizon Communications Inc

...
Huawei Technologies Co Ltd е поискала от Verizon Communications Inc
Коментари Харесай

Huawei поиска $1 милиард от Verizon заради патенти

Huawei Technologies Co Ltd е поискала от Verizon Communications Inc погашение на такси за лицензиране за над 230 патента на китайската компания и търси общо над $1 милиард, написа Reuters, цитирайки свои източници.

Патентите включват мрежово съоръжение за над 20 от доставчиците на американската компания, в това число огромни щатски софтуерни компании, които ще би трябвало да обезщетят телекома.Huawei води борба с американското държавно управление от повече от една година. Експерти по националната сигурност обявиха, че рутерите, суичовете и друго съоръжение на китайската компания имат " малки врати ", посредством които Пекин може да шпионира комуникаиите. Huawei отхвърля.

Компаниите, включени в разногласието, отпред с Verizon, към този момент са съобщили на държавното управление за казуса, който идва на фона на комерсиална война сред Китай и Съединени американски щати. Анализатори сочат, че настояването на китайската компания е по-скоро част от геополитическата борба сред Съединени американски щати и Китай. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР