Huawei Technologies Co. и най-големият производител на чипове в Китай

...
Huawei Technologies Co. и най-големият производител на чипове в Китай
Коментари Харесай

Разглобен Мате 60 Pro показа напредъка на Китай в производството на чипове

Huawei Technologies Co. и най-големият производител на чипове в Китай сътвориха процесор от висок клас на база 7 nm развой за най-новия смарт телефон на компанията – знак, че Пекин реализира ранен прогрес в националната си акция за превъзмогване на американските опити за ограничение на софтуерния напредък на страната, написа Блумбърг.

Mate 60 Pro на Huawei се зарежда от нов чип от серията Kirin 9000, който е създаден в Китай от Semiconductor Manufacturing International Corp. (SMIC), стана ясно, след демонтиране на смарт телефона, осъществено от TechInsights за Блумбърг. Процесорът е първият, който употребява най-модерната 7nm технология на SMIC и допуска, че китайското държавно управление прави прочут прогрес в опитите си да построи вътрешна екосистема за произвеждане на чипове, съгласно изследователската компания.

Много остава незнайно за напредъка на SMIC и Huawei, в това число дали могат да създават чипове в размер или на рационална цена. Но процесорът на Mate 60 повдига въпроси по отношение на ефикасността на ръководената от Съединени американски щати световна акция за попречване на достъпа на Китай до технология от най-голям клас, водена от страхове, че може да се употребява за усилване на китайския боен потенциал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР